Duterte'nin ABD'ye ilişkin açıklaması

Duterte'nin ABD'ye ilişkin açıklaması

Filipinler'de ABD ordusunun varlığı devam ediyor

CAKARTA (AA) - Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ABD ile askeri iş birliğinin sonlandıracağını açıklamasına rağmen ülkede ABD ordusunun varlığı sürüyor.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Mindanao'ya bağlı Basilan Adası'nda görev yapan ABD askerlerinin devir teslim töreni düzenlendi.

Batı Mindanao Komutanı Korgeneral Mayoralgo dela Cruz, Filipinler Ortak Operasyon Biriminde görevli 50 ABD askerinin bölgeden ayrıldığını, yerine yeni bir grubun geldiğini açıkladı.

Bunun rutin bir uygulama olduğuna işaret eden dela Cruz, "Bölgeden ayrılan deniz piyadelerinin yerine bir grup asker geldi. Basilan'da şu anda 107 ABD askeri bulunuyor." dedi.

Dela Cruz, ABD askerlerinin bölgeden çekilmesi konusunda herhangi bir emir almadıklarını sözlerine ekledi.

Bölgedeki ABD askerlerinin Filipin askerlerine eğitim verdiği ifade ediliyor.

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Çin ziyareti sırasında yaptığı bir konuşmada, ABD Başkanı Barack Obama hakkında daha önce sarf ettiği ağır hakaretleri tekrarlamış, ABD ile ortaklıklarının şimdiye kadar kendilerine hiçbir şey kazandırmadığını belirterek artık eski politikaların tarihe karıştığını, ABD yerine Çin ile yeni ortaklıklara gideceklerini kaydetmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :