Duterte, Filipinler'in eski devlet başkanlarıyla bir araya geldi

Duterte, Filipinler'in eski devlet başkanlarıyla bir araya geldi

ZAMBOANGA CITY (AA) - Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, eski Devlet Başkanları Benigno Aquiono, Gloria Arroyo ve Joseph Estrada ile ülkenin güvenlik...

ZAMBOANGA CITY (AA) - Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, eski Devlet Başkanları Benigno Aquiono, Gloria Arroyo ve Joseph Estrada ile ülkenin güvenlik konularını görüşmek üzere bir araya geldi.

Filipinler'in ABS-CBN haber ajansına göre, başkent Manila'daki Malacanang Başkanlık Sarayında bir araya gelen Duterte ve 4 eski lider, ülkenin güvenlik sorunlarına ilişkin atılacak adımlar ve alınacak önemler üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Filipinler Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ernesto Abella, yaptığı açıklamada, Duterte yönetimi döneminde eski devlet başkanlarıyla ilk kez yapılan toplantıda barış görüşmeleri için hazırlanan taslak yol haritası ve gelişmelerin sunulduğunu belirtti.

Toplantıda hükümetin uyuşturucuyla mücadele kampanyasıyla ilgili bilgilendirilme yapıldığını söyleyen Abella, federal yapıya geçiş konusunun da tartışıldığını ifade etti.

Abella, Devlet Başkanı Duterte'nin çağrısıyla yakın zamanda düzenlenecek Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) toplantısı öncesinde bir araya gelen liderlerin, Güney Çin Denizi sorunu dahil, birçok önemli politika ve stratejiler üzerinde görüştüğünü kaydetti.

Duterte liderliğinde toplanacak olan NSC, Başkan Yardımcısı Leni Robredo, Senato Başkanı Aquilino Pimentel, Meclis Başkanı Pantaleon Alvarez, parti başkanları ve birçok ulusal güvenlikten sorumlu komisyon başkanının da aralarında bulunduğu 35 üyeden oluşuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :