Dürümlü'de katledilenlerin yakınları da "demokrasi nöbeti"nde

Dürümlü'de katledilenlerin yakınları da "demokrasi nöbeti"nde

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerin patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği katliamda hayatını kaybeden 16 kişinin yakınları, darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tutuyor- Acısı taze olan terör mağdurları, ellerinde Türk bayraklarıy

DİYARBAKIR (AA) - SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN - Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği katliamda yakınlarını kaybeden Tanışık köyü sakinleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tutuyor.

Dürümlü'de 12 Mayıs gecesi PKK'lıların 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda hayatını kaybeden 16 kişinin yakınları, FETÖ'nün darbe girişimine karşı ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetine katılıyor.

Katliamda iki kardeşini ve bir yeğenini kaybeden Bayram Yaman da Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da gerçekleştirilen demokrasi nöbetinde yer aldı.

Bayram Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimini duyar duymaz vatana sahip çıkmak için ailesiyle sokaklara çıktıklarını söyledi.

Kendi acılarının henüz dinmediğini ancak ülkeyi sahiplenme adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine demokrasi eylemlerine katıldığını belirten Yaman, cuntacılardan korkmadıklarını aktardı.

FETÖ'nün darbe girişiminde tank ve savaş uçaklarının teröristleri bombalamak yerine halkı hedef aldığını ifade eden Yaman, cuntacılara karşı Türklerin ve Kürtlerin birlik içerisinde hareket ettiğini aktardı.

Türkiye'nin güçlü bir ülke ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkına sahip çıkan bir lider olduğunu dile getiren Yaman, halkın darbecilere karşı yeni bir Çanakkale destanı yazdığını vurguladı.

- "Tankların sokaklara çıkmasına engel oluruz"

Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne herkesin sahip çıkması gerektiğini belirten Yaman, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı'mızı desteklemek için her gece buradayız, arkasındayız. Allah, FETÖ'nün belasını versin. Türkiye'de darbe girişimi gecesi yaşanan olayları aklım almıyor. Biz, terör mağduru olarak darbecilere ait tankların sokaklara çıkmasına her zaman engel oluruz. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na böyle bir darbe girişimi yapılması bizleri üzdü. Canım, Cumhurbaşkanı'na feda olsun. Cuntacıları lanetliyorum. Milli iradeye sahip çıkmak için her gece sokakta olacağım."

Devletin zor günlerinde yanlarında olduğunu anlatan Yaman, hükümete karşı vefalı olduklarını sözlerine ekledi.

- "Demokrasinin postallar altına alınmaması için mücadele vereceğiz"

Dürümlü'deki terör saldırısında kuzenlerini kaybeden Şahin Güler de darbelerin ülkeye hep zarar verdiğini belirterek halkın iradesiyle bağdaşmadığı için darbe girişimlerine karşı olduklarını ifade etti.

Zor günleri atlatmak için demokrasi nöbetlerinin önemli olduğuna dikkati çeken Güler, şunları söyledi:

"Demokrasiye, Cumhurbaşkanı'mıza, devletimize sahip çıkmaya geldik. Cumhurbaşkanı'mız emrettiği zamana kadar meydanları terk etmeyeceğiz. Şehitlerin hatırasına, bu ülkenin geleceği adına sokaklardan çıkmayacağız. Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir, millette kalacak."

Saldırıda kardeşini ve yeğenlerini kaybeden Hacı Çelebi Yaman ise darbe girişimine katılanların hain ve sinsi planlar yaparak halkı ezmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Çocuklar ve aile büyükleriyle demokrasi nöbeti tuttuklarını aktaran Yaman, ülke için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Darbecilerin terör estirdiğine işaret eden Yaman, "Terörün her türlüsünü lanetliyorum. FETÖ de PKK da terör örgütüdür. Bunlara karşı çıkıyoruz. Vatanımın varlığı ve demokrasinin postallar altına alınmaması için mücadele vereceğiz. Bizler her zaman devletimizin yanındayız." dedi.

Yaman, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakan ve milletvekillerinin kendileri için ellerinden geleni yaptığını kaydederek "Hepsinden Allah razı olsun. Özellikle Cumhurbaşkanı'mıza çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- Dürümlü katliamı

Bingöl'ün Genç ilçesinden gasbettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs gecesi Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesine bağlı Tanışık'a getiren PKK'lı teröristlerle durumlarından şüphelenen köylüler arasında tartışma yaşanmıştı. Vatandaşların köylerine almak istememesi üzerine kamyonla Dürümlü mezrasına doğru hareket eden ve köylüler tarafından takibe alındığını fark eden teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirmişti.

16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmiş, olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu.

Cesetlerin parçalanması ve geniş bir alana yayılması nedeniyle 13 kişinin kimlik tespiti ancak DNA sonucunda belirlenmiş, PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı, 36 çocuğun yetim, 8 kadının da dul kalmasına neden olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :