Dursun Özbek'ten Burak Yılmaz açıklaması

Dursun Özbek'ten Burak Yılmaz açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek:"Galatasaray'dan ayrılmak kendi kararıdır. Bundan sonra başarılarla dolu bir yaşamı olacaktır. Kalbim öyle istiyor"

İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Çin'in Beijing Guoan takımına transferi büyük oranda gerçekleşen Burak Yılmaz'ın ayrılma kararını golcü oyuncunun kendisinin verdiğini belirterek, "Bundan sonra başarılarla dolu bir yaşamı olacaktır. Kalbim öyle istiyor" dedi.

Sarı-kırmızılı kulübün düzenlediği "Tek Bilek Tek Yürek" kampanyasının tanıtım toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Özbek, Burak'la ilgili, "Burak en önemli oyuncularımızdan biri. Galatasaray'dan ayrılmak kendi kararıdır. Bize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kararının kendisi için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Özbek, takımdaki yıldız oyunculara Çin'den teklif gelmesi durumunda nasıl bir yol izleyeceklerinin sorulması üzerine, "Bu soruya böyle bir teklif geldiği zaman cevap vermek lazım. Galatasaray bir spor kulübü. Başka kulüplerin Galatasaray'dan transfer etmek isteyeceği sporcular olabilir. Burada Galatasaray'ın menfaatleri ön plana çıkıyor ama masada herhangi bir teklif yok" ifadelerini kullandı.

Kulübün içinde bulunduğu maddi sıkıntı ve UEFA Finansal Fair Play kriterleri çerçevesinde 1+1 yıllığına Avrupa kupalarından men edilme riskleriyle ilgili futbolcularla görüştüğünü belirten Özbek, "Futbolcularıma her zaman güvendim. Her zaman başarıya odaklı olmalarını istedim. Onlarla ağabey kardeş sohbeti içindeydik. Bugünlerdeki başarı odaklı yürüyüşümüzde de motivasyonlarının yüksek olduğunu gördüm" değerlendirmesinde bulundu.


- Aziz Yıldırım'ın açıklamaları


Dursun Özbek, bir televizyon kanalında katıldığı programda, "Şike yapmadık, Avrupa'da her maçta 8-10 yemedik" şeklindeki söylemleriyle hiçbir takım ve kişiyi hedef almadığını belirterek, "UEFA'nın finansal fair play kurallarını anlatmaya çalıştım" diye görüş belirtti.

Açıklamalarında Beşiktaş veya Fenerbahçe'yi kast etmediğini anlatan Özbek, şunları kaydetti:

"Aklıma bile gelmedi. Galatasaray'ın bugüne kadar kurduğu takımların, yabancı ekipler karşısında zayıf düşmediği ve farklı mağlubiyetler almadığı için söyledim. İnsanların ne anladığına bağlı. Hiçbir zaman rakip takımları kast etmedim. İsim zikretmeden konuşmamın nedeni kimseyi hedef almadığımdandır. Onların hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Sadece Galatasaray'ın menfaatlerini düşünüyorum."

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Antalyaspor maçı sonrası yaptığı "Şikeyi Türkiye'ye getiren kulüp Galatasaray'dır" şeklindeki açıklamaları sorulan Özbek, "Kamuoyu bu açıklamaları değerlendirir" diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :