Durma Hareket Et Kalbin İçin Pedalla Projesi

Durma Hareket Et Kalbin İçin Pedalla Projesi

Adıyaman'da proje kapsamında bisiklet turu yapıldı. Organizasyona Vali Yardımcısı Levent Öztin ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bağcı da katıldı

Adıyaman'da Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen Durma Hareket Et Kalbin İçin Pedalla Projesi kapsamında bisiklet turu düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce obeziteye dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen ve yaklaşık 100 kişinin katıldığı organizasyon, valilik binası önünde başladı. Bisikletliler, kentte tur attı. Etkinliğe katılan Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı da pedal çevirdi.

Vali Yardımcısı Öztin, gazetecilere yaptığı açıklamada,  günümüzün en büyük sağlık problemlerinden birinin obezite olduğunu belirterek, bu konuya dikkati çekmek için bisiklet turuna katıldıklarını söyledi.

Sporun önemini vurgulayan Öztin, bisiklet sürmeyi sevdirmek ve özendirmek için yollara düştüklerini ifade ederek, "Hareket etmemiz gerekiyor. Bisiklet sporu hem çevreye, hem insan sağlığına faydalı. Bu anlamda herkesi spor yapmaya, bisiklet sürmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Grup, şehir turunun ardından dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı