Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası

Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası

Sakarya'da 11 ilden 250 sporcunun katılımıyla başlayan kano yarışlarında, ikinci gün müsabakaları gerçekleştiriliyor

SAKARYA (AA) - Sakarya'da dün başlayan "Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası", ikinci gün programıyla devam ediyor.

Türkiye Kano Federasyonu tarafından Sapanca Gölü'nde düzenlenen yarışlarda, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Ankara, Samsun, Adana, Rize, Van ve Antalya'dan 250 sporcu mücadele ediyor. 

Büyükler, gençler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde dün bin metre mesafe yarışlarıyla başlayan şampiyonanın ikinci gününde, 500 metre bölümü gerçekleştiriliyor. Organizasyon, yarın 200 metre yarışlarıyla sona erecek.

Federasyon Başkanı Sami Mengütay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kano sporuna ilginin her geçen yıl arttığını söyledi.

Sapanca Gölü'ndeki yarışların sonuçlarına göre, eylül ayının üçüncü haftasında Slovakya'da düzenlenecek Olimpik Umutlar Yarışlarına gidecek takımın belirleneceğini anlatan Mengütay, şöyle konuştu:

"Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) Projesi çerçevesinde kanoda çok ciddi altyapı oluştu. Bunun başlangıç meyvelerini bu yarışlarda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Hedefimiz, TOHM merkezleriyle iş birliği içinde 2020 Olimpiyatları'na gidecek kotayı almak ve burada madalya kovalamak. Şu anda A Takım için 2016 planlarımızı yapıyoruz. Bu planları yaparken 2020'ye de TOHM projeleriyle ilgili plan ve projeleri hayata geçirmek için Spor Genel Müdürlüğümüzle iş birliğimizi sürdürüyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı