"Dünyayı aşka getiriyoruz"

"Dünyayı aşka getiriyoruz"

"360 Derece Aşk Festivali" proje sahibi ve küratörü Gençoğlu:- "14 Şubat'ı da içine alan bu günleri bize ait, bizden dünyaya açılabilecek bir festival haline getirdik"- "En büyük idealimiz bazı değerlerin içinin boşaldığı bu dönemde, aşka kaybettiği itiba

İSTANBUL (AA) - Bu yıl sekizincisi yapılan, "Istanbul Concept" ve "Think Free"nin birlikte organize ettiği "360 Derece Aşk Festivali (Love 360)", 29 Şubat'a kadar birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Proje sahibi ve küratörü Işık Gençoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bütün dünyayı Şubat ayında, İstanbul'a çağırıyoruz. Dünyayı aşka getiriyoruz. Aşka inananlar ve aşkın etrafında toplananlar, dünyayı aşkla daha güzel hale getireceğimize inananları bekliyoruz" dedi.

Festivalin galasını 9 Şubat'ta yapacaklarını belirten Gençoğlu, "360 Derece Aşk Festivali, klasik bir sevgililer günü etkinliği değil. Kendi formatımızı, herkesin sahipleneceği bir boyuta taşıyabilmek için iletişimimizi artırmaya ve herkese açılmaya karar verdik. Bazı etkinlikler ücretli ama sergilerin hepsi ücretsiz ve halka açık. Çünkü sanatı iyice elitist bir seviyeye çektikleri ve tabandan iyice kopardıkları bir zamanda, aslında bütün halkla beraber yaşıyor olmak bile, bizim kendimizi koyduğumuz yeri çok net belli ediyor" ifadelerini kullandı.

Gençoğlu, festivalin Şubat'a denk gelmesinin tesadüf olmadığını aktararak, "Gerçekten var olan bir gücü, bütün dünyanın inandığı ve kutladığı sevgililer gününü alıp kendimizden bir etkinlik, hareket haline getirebilir miyiz diye sorduk. 14 Şubat'ı da içine alan bu günleri bize ait, bizden dünyaya açılabilecek bir festival haline getirdik. Aşktan kasıt kesinlikle çok yönlü, karşı cinse olduğu kadar insanın çevresine, yaşama, çocuğuna, her zerreye hissettiği şeydir aşk bizim için. O yüzden 360 dereceden aşk diyoruz" diye konuştu.

- "Kalp sembolü bir pazarlama enstrümanı olmuş durumda"

"Sevgililer Günü"nün dünyada daha bedensel olarak algılandığına vurgu yapan Gençoğlu şunları söyledi:

"Bu topraklarda yaşamış bambaşka, yürekten bir hareket var. Dervişlerin aşkı var mesela. Biz, gerçek mananın peşinde olan ve bu manayı da kültür, sanat, tasarım aracılığıyla herkesle paylaşabilme gücünün olduğuna inanan insanlarız. Herkesin aşina olduğu kalp sembolü bir pazarlama enstrümanı aslında. Satış ağırlıklı bir eylem figürü. Biz de diyoruz ki bunlardan arınalım, kendimize ait yeni bir sembol ve bu sembolün birleştirici özelliği üzerinden hareket edelim ve onun manasını ifade etmeye çalışalım. O yüzden de tamamen bize ait olup, tüm dünyayı onun etrafında toplanmaya çağıran kendimize özel bir logo geliştirdik."

- Kültür ve sanatın farklı disiplinleri bir arada

Gençoğlu, kültür ve sanattaki bütün disiplinleri bir araya getirdiklerine dikkati çekerek, "Kültürlerin zenginliğini ve farklılığını göstermeye çalışıyoruz. İlk defa Türkiye, bütün kültürleri aşk üzerinden toplayıp onlara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ülkenin tanıtımı ve İstanbul'un doğru etkinliklerle anılmasını sağlayabilmek için önemli bir misyon. En büyük idealimiz bazı değerlerin içinin boşaldığı bu dönemde, aşka kaybettiği itibarı geri kazandırmak, güzellikleri görünür kılmak ve sesi çıkmayan isimlere kendilerini ifade edebilecekleri bir zemin oluşturmak" şeklinde konuştu.

Hollandalı oyun yazarı ve müzisyen Tjerk Ridder'in sürpriz katılımcılardan olduğu festivalde, kemale doğru manevi bir yolculuğu temsil eden "Sema" gösterisinin yapılacağı "İlahi Aşk Gecesi", 11 Şubat'ta Galata Mevlevihanesi'nde gerçekleştirilecek. Festivalin bu seneki "Onur Sanatçısı" ise, heykeltraş Yılmaz Zenger olacak.

Foto muhabiri Ercan Arslan'ın gözünden kadın oyuncuların siyah beyaz karelerinin sergilendiği "Perdedeki Kadınlar Fotoğraf Sergisi", 11 Şubat'ta TURKMALL Sanat Galerisi'nde izleyiciyle buluşacak.

"360 Derece Aşk Festivali" kapsamında gerçekleştirilecek 'Aşkı Konuşanlar' konferansında, Sean Hepburn Ferrer, Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu, Rıfat Elhadef, Elif Dağdeviren, Beyhan İslam, Wilco van Herpen gibi isimler 12 Şubat'ta Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde buluşacak.

"Sevgililer Günü" kutlamalarını eleştirmeden, dünyada olana bitene dikkat çekmeyi hedefleyen "Aşk Paylaşmaktır" temalı Disiplinler Arası Sergi, 14 Şubat'ta Nuru Ziya Suites'te, "Sevgililer Günü" her gün kutlanmalı diyen, koloratur soprano sanatçısı Gonca Gürses, Wilco van Herpen ile "Aşk'ın Terapisi", 15 Şubat'ta Adahan Otel'de olacak.

"Aşk Her Yerde" sloganıyla yola çıkan festival kapsamında, her hafta "Borusan Oto Dolmabahçe Sahne"de "İlahi Aşk Tasavvuf Sohbetleri" yapılacak.

Festival koordinatörlüğünü, aynı zamanda proje ortağı olan Olgar Ataseven'in yaptığı "Aşık Dünya" temalı, merkezine çocuğu alan festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da destekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :