"Dünyanın en uzun adamı", Vali Kılıçlar'ı ziyaret etti

"Dünyanın en uzun adamı", Vali Kılıçlar'ı ziyaret etti

ANKARA (AA) - Guinness Rekorlar Kitabı'nda dünyanın en uzun boylu adamı olarak yer alan Sultan Kösen, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ı ziyaret etti.Valilikten yapılan yazılı açıklamaya...

 

ANKARA (AA) - Guinness Rekorlar Kitabı'nda dünyanın en uzun boylu adamı olarak yer alan Sultan Kösen, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ı ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Mardin'in Derik ilçesinde, 5 çocuklu ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Sultan Kösen, Mardin Valisiyken tanıdığı Kılıçlar'ın makamına geldi.

Guinness Rekorlar Kitabı'na 2,51 santimetrelik boyu, 60 numara ayakkabıları ve 28 santimetrelik elleriyle giren Sultan Kösen, Kılıçlar'a, Mardin halkının sevgi ve selamını getirdiğini bildirdi. Kösen, Vali Kılıçlar'a yeni görevlerinde başarılar diledi.

Guinness'in 60. yıl etkinlikleri kapsamında İngiltere'ye davet edildiğini ve 11 Kasım'da Londra'ya gideceğini belirten Kösen, ayrıca kabulden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali Kılıçlar da Mardin halkının selamını yürekten kabul ettiğini kaydederek, Mardinlilere sevgi ve selamlarını iletmesini istedi.

Londra'daki kutlamalara ilişkin aldığı davetin ülkeyi temsil etmek adına büyük onur olduğunu ifade eden Kılıçlar, bu temsilde kendisine başarılar diledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı