Dünyanın en uzun adamı evlilik yıl dönümünü kutladı

Dünyanın en uzun adamı evlilik yıl dönümünü kutladı

Kösen, geçen yıl hayatını birleştirdiği, Suriye asıllı Merve Dibo ile evlilik yıl dönümünü kutladı. Mardin'de 2 metre 51 santimetre boyu ile "dünyanın en uzun boylu adamı" unvanını koruyan Sultan Kösen, geçen yıl hayatını birleştirdiği, Suriye asıllı Merv

Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan, boyunun yanı sıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ve rekoru 6 yıldır kimseye kaptırmayan dev adam Kösen, eşi Merve Dibo (21) ile evliliklerinde bir yılı geride bıraktı.

"Pasta keserken çocuk sahibi olmayı dilediler"

Tüm dünyada Türkiye'yi gururla temsil eden Kösen, "hayatımın aşkı" dediği Dibo ile evliliklerinde ikinci yıla girmenin mutluluğunu yaşıyor.

Dev adam Sultan ve eşi, üzerinde resimleri bulunan ve "Nice uzun yıllara" yazılı pastayı keserken mutluluklarını taçlandıracak 2 çocuk sahibi olmayı diledi.

Sultan Kösen, AA muhabirine, dünyaca tanınan bir kişi olarak, hep hayalinde evlenmek ve mutlu bir yuva kurmak olduğunu belirterek, Allah'ın, standartların üzerindeki fiziğine rağmen mutlu bir evlilik yapmasını nasip ettiğini söyledi.

"Dünyalar güzeli bir hayat arkadaşım var"

"Dünyalar güzeli bir aşkım, hayat arkadaşım var artık. Hayatımın aşkını buldum" ifadelerini kullanan Kösen, tüm derdini ve mutluluğunu artık eşiyle paylaştığını vurguladı.

Kösen, çok mutlu olduğunu dile getirerek, sabretmenin her şeyin ilacı olduğunu, sabırlarının mükafatını gördüğüne inandığını söyledi.

Evlendiklerinde eşinin Arapça konuştuğunu, kendisinin ise Arapça bilmediğini ve Kürtçe konuştuğunu, bu nedenle anlaşmakta güçlük çektiklerine işaret eden Kösen, önceleri vücut dili ile anlaşmaya çalıştıklarını anlattı.

Kösen, eşine Kürtçe öğretmeye başladığını ifade ederek, "Eşim benim için Kürtçe öğrendi. Türkçe de öğrenecek. Artık çok şükür aynı dili konuşuyoruz. İleride inşallah İngilizce de konuşabiliriz" dedi.

"Allah inşallah bize iki evlat verir"

Eşinin gözlerine baktığında çok mutlu olduğunu dile getiren Kösen, şöyle konuştu:

"Boyuma göre değil huyuma göre bir eş arıyordum. Huyuna göre eşin olsun yetiyor. Ben de huyuma göre bir hayat arkadaşı buldum. İnsan evlendiğinde çocuk sahibi de olmak istiyor. Allah inşallah ileride çocuk sahibi olma dileğimizi de yerine getirir de bize iki evlat verir. Tüm arzularımızın yerine geleceğine inanıyorum. Evlendim ya gerisi gelir. Çocuğumuz da olur inanıyorum."

Çok sabrettiğini ama sabırlarının meyvesini gördüğü için şükrettiğini ifade eden Kösen, eşinin kendisine uğur getirdiğini belirtti.

Guinness Rekorlar Kitabına girdiği günden bu yana dünyadaki birçok ülkeyi gezdiğini ve evleneceği uygun bir eş aradığına dikkati çeken Kösen, hayat arkadaşını Suriye'den bulacağını aklından bile geçirmediğini söyledi.

Kösen, eşinin farklı kültür ve dilde olması nedeniyle önceleri zorlansalar da zamanla taşların yerine oturduğunu, çok sıcakkanlı olması nedeniyle ailesinin de eşini çok sevdiğini, kendisinin de iyi bir damat olduğunu kaydetti.

Evde eşine, "Gülüm" diyor

Kösen evde eşine, 'Gülüm', eşinin de kendisine, 'Aşkım' dediğini dile getirerek, böylece geçinip gittiklerini söyledi.

Kösen, "Çok mutluyum. Allah'tan önce tüm dünyada barış, sonra da bize biri kız diğeri erkek 2 çocuk vermesini diliyorum. İnşallah dualarımız kabul olur" diye konuştu.

Çocuğunun kendisi gibi uzun olmasını istemediğini, fiziği nedeniyle mutlu olduğu kadar sıkıntılı zamanlar da yaşadığına dikkati çeken Kösen, şunları kaydetti:

"Sağlıklı olsun da uzun olmuş kısa olmuş önemli değil. Ben çocuğumuzun adının erkek olursa, 'Miran', kız olursa 'Berivan', olmasını istiyorum eşim ise kız olursa 'Nesrin' erkek olursa da 'Nesim' olmasını istiyor. Doktorlar çocuk sahibi olmamız için bir sakınca olmadığını söylüyor. Nasip, kısmet."

"Merve benim gözüm, elim, ayağım her şeyim artık"

Dünyaca tanınan bir kişi olduğu için Merve'nin utangaç yapısı nedeniyle onun hayatına uyum sağlamakta önceleri zorlandığını anlatan Kösen, eşinin yavaş yavaş hayatına uyum sağladığını söyledi.

Kösen, eşinin bir süre bile yanında olmadığında onsuz kendisini eksik hissettiğini aktararak, "Eşim olmadan elim, kolum, bacağım yok gibi hissediyorum. Merve benim gözüm, elim, ayağım her şeyim artık" şeklinde konuştu.

Eşinin zaman zaman kendisini kıskandığına dikkati çeken Kösen, kendisinin de eşini kıskandığını ancak konuşarak bunları aştıklarını anlattı.

"Her şeye inat bir aradayız"

Kösen, evlilikleri ile ilgili zaman zaman eşinin kendisini terk ettiği veya altınları alıp kaçtığı şeklinde asılsız iddialarda bulunulduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Her şeye inat buradayız, bir aradayız. Mutlu evlilik için son sözü kadına bırakacaksın. Söz hakkı kadında olmalı. Ülkemizde sorunlu evlilik çok. Kadına şiddet ve kadın cinayetleri haberlerini görüyoruz. Erkeklerin kadınlara karşı duyarlı olması gerekir. Kadın olmasa erkek bir hiç, erkek de olmasa kadın bir hiçtir. Şiddete dur diyelim. Aşk varsa sevgi olursa her güçlüğün üstesinden gelinir. Zorla, zorbalıkla hiçbir şey olmaz."

Merve Dibo ise Arapça yaptığı açıklamada, evliliklerinde bir yılı geride bıraktıklarını ifade ederek, Sultan'ı çok sevdiğini söyledi.

"Bugün evlilik yıl dönümümüz. Sultan ile birbirimizi çok seviyoruz" diyen Dibo, evlenmeden önce sadece Arapça konuşabildiğini, ancak Sultan sayesinde Kürtçe ve Türkçe de öğrenmeye başladığını anlattı.

Dibo, eşinin kendisine İngilizce de öğretebileceğini ifade ettiğini dile getirerek, "Böylece Avrupa'ya gittiğimizde dil sıkıntısı yaşamayacağız" diye konuştu.

Sultan'ın çok iyi ve sıcakkanlı bir insan olduğunu kaydeden Dibo, iki çocuklarının olmasını istediklerini, Allah'ın izni ile de olacağına inandıklarını sözlerine ekledi.