"Dünyanın bütün postasına yön veren ülke halindeyiz"

"Dünyanın bütün postasına yön veren ülke halindeyiz"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:- "192 ülkenin üye olduğu Dünya Posta Birliği'nin dönem başkanı, Türkiye. Türkiye PTT'si Dünya Posta Birliği'nin 4 yıllığına dönem başkanı. Dünyanın bütün postasına yön veren ülke halindeyiz. Dolayısıyla b

KARS (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "192 ülkenin üye olduğu Dünya Posta Birliği'nin dönem başkanı, Türkiye. Türkiye PTT'si Dünya Posta Birliği'nin 4 yıllığına dönem başkanı. Dünyanın bütün postasına yön veren ülke halindeyiz. Dolayısıyla bu çalışarak, koşturarak oluyor, daha da önemlisi inanmakla oluyor." dedi.

Bakan Arslan, baba ocağı Kars'ın Kağızman ilçesindeki PTT Kağızman Şubesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, memlekete ve millete hizmet etmek için gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin her yerinde dünyanın gıpta ile izlediği projeleri yaptıklarını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Bu projeleri yaparken, tek başımıza yapmıyoruz, dünya çapındaki liderimizle yapıyoruz ve bundan gurur duyuyoruz. Hiç şüpheniz olmasın sadece ülkemizde değil dünyanın neresine gidersek gidelim, mazlumlar ve mağdurlar özellikle Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye Cumhuriyeti'ne dua ediyor. Dua ediyorlar ki Türkiye ne kadar güçlü olursa dünyadaki mazlumlara ve mağdurlara o kadar hamilik eder. Ben sizler adına dünyayı gezerken buna şahit oluyorum, bununla gurur duyuyorum. Omuzlarımızdaki sorumluluklarımız büyük. Dünyanın bizden umduğu başarılar bizim düşündüğümüzden daha büyük olmak zorunda. Biz sadece 80 milyon halkımız için değil Türkiye Cumhuriyeti'nden medet uman dünyadaki mazlumlar ve mağdurlar için de güçlü olmalıyız, güçlü yürümeliyiz. Bu güçlü yürüyüşümüzü durdurmak isteyenlere kesinlikle izin vermemeliyiz."

Arslan, milletin güçlü desteğiyle büyük projeleri bir bir yapmaya devam edeceklerini belirterek, Türkiye için Marmaray'ı, Avrasya'yı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptıklarını anımsattı.

- Başbakan Yıldırım Çanakkale'ye gidecek

Bu büyük projelerin yanı sıra ülkeyi yüksek hızlı trenle tanıştırdıklarını anlatan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Havayolunu halkın yolu yaptık. Bunları yaptık diye oturacak halimiz yok. Onun için koşturmaya devam ediyoruz. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesini bitirdik diye duracak halimiz yok. Onun için Kars Lojistik Merkezi dahil Türkiye'nin birçok yerinde projeleri devam ettiriyoruz. Onun için 1915 Çanakkale Köprüsü'nde hız kesmeden inşaata devam ediyoruz. Allah'ın izniyle iki gün sonra da Başbakanımız Binali Yıldırım ile orayı ziyaret edeceğiz, inşaatın ilerlemelerini kamuoyuna sunacağız. Onun için diyoruz ki durmayacağız, yılmayacağız, yıkılmayacağız ama yetinmeyeceğiz. Onun için diyoruz ki bu ülkenin en büyük projesi Kanal İstanbul'u da inşallah 3'üncü havalimanından sonra hizmete sunan cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, onların ekibi olacağız ve inşallah onu da Türkiye'nin dünyanın hizmetine sunacağız."

PTT'nin Türkiye genelinde 4 bin 602 şubeyle hizmet veren kuruluş olduğuna dikkati çeken Arslan, Türkiye'nin her tarafına PTT'nin 2 bin 257 bankamatik kurduğunu ve bunların 175'inin otomatik para çekme makinesi (ATM) olmayan yerlere yapıldığını aktardı.

- "PTT çınarı 15 yılda tekrar canlandı"

Arslan, Kağızman'a yapılan PTT şubesinin 1 milyon liradan fazla paraya mal olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde kaderine terk edilmiş olan PTT çınarı 15 yılda tekrar canlandı, tekrar filizlendi ve yeni dallarıyla kendini aşmış bir duruma geldi. 1995 yılında Türk Telekom ile telefon kısmı ayrılınca herkes 'PTT bitti, kaderine terk edildi bundan sonra da çürüyecek' diyordu. Ama çürümediğini çürütülmediğini özellikle 2002 yılından itibaren aldığımız mesafeleri sizlerle paylaşarak göstermiş olacağız. PTT, 2002 yılında 7 kuruluşa 11 hizmet veriyordu. Şimdi 396 kuruluşa 552 ayrı hizmet veriyor. 11 hizmetten 552 hizmete, 7 kuruluştan 396 kuruluşa geldik, bu müthiş bir gelişim ve değişim. PTT'de ayda 95 milyon işlem yapılıyor. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Yılda bir milyar 200 milyon işlem yapılıyor, söylemek kolay da milyonlardan, milyarlardan bahsediyoruz."

Arslan, PTT'nin ülkeyi yurt dışında da çok iyi temsil ettiğini anlatarak, "192 ülkenin üye olduğu Dünya Posta Birliği'nin dönem başkanı, Türkiye. Türkiye PTT'si Dünya Posta Birliği'nin 4 yıllığına dönem başkanı. Dünyanın bütün postasına yön veren ülke halindeyiz. Dolayısıyla bu çalışarak, koşturarak oluyor, daha da önemlisi inanmakla oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Arslan, konuşmasının sonunda Kağızman ilçesine yapılacak yol ve doğalgaz gibi yatırımları anlattı.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle şubenin açılışı yapıldı. Arslan, açılış öncesi mehteran ekibinin gösterisini bir süre izledi.

Açılışa, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Kağızman Kaymakamı Ercan Öte, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :