Dünyada ve Türkiye’de Lojistik Sektörünün Geleceği NEÜ’de Konuşuldu

Dünyada ve Türkiye’de Lojistik Sektörünün Geleceği NEÜ’de Konuşuldu

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Lojistik Bilgi Topluluğu tarafından düzenlenen Dünyada ve Türkiye’de Lojistik Sektörünün Geleceği konulu konferans Uygulamalı Bilimler Fakültesinde gerçekleştirildi

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD Yönetim Kurulu Eski Başkanı ve FIATA Onur Üyesi Kosta Sandalcı’nın konuşmacı olarak katıldığı programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.  Sandalcı öğrencilere dil öğrenmenin büyük önem taşıdığını anlattı. Askerliği yapmış olmanın ve öğrencilik hayatımda çalışmanın da sektörde iş bulma açısından ciddi avantaj olduğunu ifade eden Sandalcı 2030da günümüzdeki işlerin yüzde 50sinin olmayacağını anlattı. 

resim6754-006.jpg

Türkiye’nin Dış Ticareti 2023’te 500 Milyar Doları Geçecek
Türkiye’nin dış ticaret hacminin 2023te 500 milyar doları geçeceğini ifade eden Sandalcı, ihracatı artırıp ithalatı azaltmamız gerektiğini belirtti. Sandalcı: “Yeni hava limanı hava taşımacılığına büyük bir ivme kazandıracak hem yolcu hem de kargo açısından” dedi. 
Endüstri 4.0ın üretimi en yükseğe, maliyet ve enerjiyi en aza çekmeyi amaçladığını bunun başarılı olabileceğini ve öğrencilere de bu konuda görevler düştüğünü ifade eden Sandalcı e-ticaret ve lojistik ilişkisine değinerek 2016’da online alışverişlerin yüzde 30unun sınır ötesi yapıldığını 2020 yılında bu oranın yüzde 40 olacağını ayrıca 2020’de sınır ötesi e-ticaret yapan insanların 1 milyarı aşacağını belirtti.  Sandalcı Necmettin Erbakan Üniversitesinin eğitiminden ciddi anlamda etkilendiğini ve öğrencilere lojistik alanında uygulamalı eğitim veren Türkiye’deki nadir fakültelerden olduklarını kaydederek akademisyenleri tebrik etti. 
Program Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Diken’in, Sandalcı’ya plaket takdimi ile sona erdi.  

Haber Merkezi

dunyada-ve-turkiye’de-lojistik-sektorunun-gelecegi-neu’de-konusuldu-(3).jpg