"Dünyada İlk Dördün İçindeyiz"

"Dünyada İlk Dördün İçindeyiz"

Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin:- "Türkiye, dünyada her zaman ilk 4'ün içerisinde yer alıyor"- "Dünya Şampiyonası'nda hedefimiz; hem erkeklerde hem de bayanlarda şampiyon çıkarmak"

KONYA (AA) - MUHAMMED BOZTEPE - Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Türk Milli Takımı'nın dünyada her zaman ilk 4'ün içerisinde yer aldığını söyledi.

Milli takımın, Dünya Şampiyonası için kamp yaptığı Konya'da, AA muhabirinin sorularını cevaplayan Şahin, milli takımın son 2 ayda katıldığı turnuvalardan takım halinde birinci olarak döndüğünü ifade etti.

Rusya'nın Nalchik kentinde düzenlenen 1. Olimpik Kategori Avrupa Şampiyonası'nda takım halinde birinci olduklarını, 8 sıklette 4 altın madalya kazandıklarını anımsatan Şahin, milli sporcuların son müsabakalardaki teknik ve taktik gelişimlerinin Avrupa Şampiyonası'na yansıdığını dile getirdi.

- "Dünya şampiyonu çıkarmak istiyoruz"

Şahin, 12 Mayıs'ta Rusya'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na hazırlandıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Teknik ekibimiz gayet iyi çalışıyor. Sporcularımız formda. İnşallah müsabakalarda güzel neticeler almak istiyoruz. Dünya Şampiyonası'nda hedefimiz; hem erkeklerde hem de bayanlarda şampiyon çıkarmak. Bunu başaracak güçteyiz. Sene sonuna kadar elde edeceğimiz puanlarla 2016 Rio Olimpiyatları'na en fazla sporcuyla katılıp, önceki olimpiyatlardaki başarımızı artırmak istiyoruz. En büyük hedeflerimizden biri, 2016'da altın madalyalara ulaşmak. Bunun için de hazırlıklarımız en iyi şekilde devam ediyor."

- 19 yaşındaki 3 sporcu altın aldı

Alt yapıdan gelen sporcuların gelecek vadettiğine işaret eden Şahin, son Avrupa Şampiyonası'nda 19 yaşındaki 3 sporcunun altın madalya aldığını hatırlattı.

Eski şampiyonlarla yeni sporcuları aynı anda hazırlayarak, daha büyük bir gelecek için hazırladıklarını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"İnşallah onlardan gelecekte umutluyuz. Yetişen sporcularla beraber gelen sporcular da var. Türk milli takımı devamlı kendini yenileyecek şekilde çalışmalarına devam ediyor. Başarılarımızı devam ettirmek istiyoruz. Türkiye her zaman ilk 4'ün içerisinde yer alıyor. İnşallah yerimizi kaybetmeden yükselmeye devam ederiz. Takımdaki istikrar 10 yıldır kendini çok iyi şekilde koruyor. Korumaya devam edeceğine yürekten inanıyorum."

 

Kaynak:Haber Kaynağı