Dünyada 1 Mayıs kutlamaları

Dünyada 1 Mayıs kutlamaları

Tunus'ta Cumhurbaşkanı Sibsi, Başbakan Şahid ve siyasilerin katılımıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlandı

TUNUS (AA) - Tunus'un başkentinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Başkentteki Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi, Başbakan Yusuf Şahid, Tunus İşçi Sendikaları Konfederasyonu (UGTT) Başkanı Nureddin Tabbubi'nin yanı sıra siyasiler ve sivil toplum örgütleri katıldı. Sibsi, törende kamu ve özel sektörde çalışan örnek işçilere plaket verdi.

Ülkede işçilerin en güçlü adresi olarak bilinen UGTT'nin başkent Tunus'taki binasının önünde düzenlenen kutlamaya da yüzlerce sendika üyesi katıldı.

UGTT Başkanı Nureddin Tabbubi, yaptığı konuşmada, son günlerde artan protestoların ülkeyi yönetenlere karşı sabrın giderek tükendiğinin işareti olduğunu söyledi.

Protestoların meşru olduğunu ve göstericilerin akılcı talepleri dile getirdiğini belirten Tabbubi, "Bu duruma sessiz kalmak mümkün değildir. Konfederasyonun bu protestolara sahip çıkmaktan başka yapacak bir şeyi yoktur." diye konuştu.

Tabbubi, hükümetten sokağın nabzına göre gerekli değişiklikleri yapmasını, yoksulluğu, mahrumiyeti ortadan kaldıracak çözümler üretmesini, istihdam imkanları sağlamasını ve onurlu yaşam imkanları sunmasını istedi.

Özellikle ülkenin güneyindeki Tatavin vilayetinde nisanda başlayan protestolar, istihdam sağlanması ve bölgenin imkanlarından faydalanma talepleriyle yoğun şekilde gündemdeki yerini almıştı. Geçen hafta bölgeyi ziyaret eden Başbakan Şahid, halka bölgenin kalkınmasına ilişkin projelerini anlatmıştı.

Tunus'ta işçiler, 4 konfederasyonda örgütlü olarak sendikal faaliyette bulunuyor. İşçi sendikalarının en güçlü çatısı UGTT, Tunus İşçileri Birliği (UTT), Tunus Genel İş Konfederasyonu (CGTT) ve Tunus İş Organizasyonu (OTT) gibi işçi organizasyonları faaliyet gösteriyor.

Dünyada 1 Mayıs kutlamaları

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :