Dünyada 1 mayıs

Dünyada 1 mayıs

Paris'te, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çerçevesinde sendikaların çağrısıyla düzenlenen yürüyüş güvenlik güçleri tarafından engellendi

PARİS (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'te işçi sendikalarının çağrısıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında gösteriler düzenlendi.

Bastille Meydanı'nda toplanan binlerce göstericinin başlattığı yürüyüş, bazı protestocularla polis arasında çıkan gerginliklerden dolayı güvenlik güçleri tarafından durduruldu.

Polis, çok sayıda gazetecinin de takip ettiği göstericileri, Diderot Bulvarı yakınlarında biber gazı sıkarak engelledi. Polis karşıtı sloganlar atan ve Nation Meydanı'na kadar gitmek isteyen göstericiler, güvenlik güçlerine patlayıcı maddeler fırlatarak polis barikatını aşmaya çalıştı.

Fransa’nın radikal sol sendikaları CGT ve FO'nun, her sene farklı yerlerde eylem düzenlerken bu yıl çalışma yasasına karşı alınan ortak tavır nedeniyle bir arada yürümesi ise dikkati çekti.

Ülkede işsizliği düşürme ve istihdam piyasasında esneklik sağlama amacıyla hazırlanan çalışma yasası tasarısı, sendikalar tarafından "kazanılmış hakların elden alınması" olarak yorumlanıyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :