Dünya züccaciye sektörü İstanbul'da buluştu

Dünya züccaciye sektörü İstanbul'da buluştu

Uluslararası Zuchex Züccaciye, Ev Eşyaları, Dekoratif Ürünler ve Elektrikli Ev Gereçleri Fuarı, TÜYAP'ta başladı

İSTANBUL (AA) - Alanında dünyanın dört büyük fuarından birisi olan Uluslararası Zuchex Züccaciye, Ev Eşyaları, Dekoratif Ürünler ve Elektrikli Ev Gereçleri Fuarı, 29. kez İstanbul'da kapılarını açtı.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlayan fuara, yurt içi ve yurt dışından 550 firma katıldı.

Züccaciye modasına yön veren dünyaca ünlü markaların da yer aldığı fuarda, sofra ve mutfak eşyalarından, elektrikli ev aletlerine, çelik mutfak eşyalarından dekoratif mobilya ve ev aksesuarlarına, ev tekstilinden cam, porselen ve seramiğe, plastik ev gereçlerinden, aydınlatma ve banyo, mutfak aksesuarlarına kadar binlerce tasarım sergileniyor.

Züccaciye ve mutfak eşyaları sektöründe faaliyet gösteren imalatçı, ihracatçı, ithalatçı ve distribütör firmaların katılımcı olarak yer aldığı Uluslararası Zuchex 2018'i, profesyonel satın alma heyetleri, zincir mağaza satın almacıları, bağımsız perakendeciler, toptancı ve perakendeci kuruluşlar, bayi ve distribütörler, otel ve restoran işletmecileri, catering ve organizasyon şirketleri, kurumsal hediyelik eşya satın almacıları ile üretici ve ithalatçı firma yetkilileri ziyaret ediyor.

Fuarda, pek çok firma, gelecek yılın koleksiyonlarını ilk defa ziyaretçilerle buluşturuyor.

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Erdoğan, yaptığı açıklamada, bu fuarın züccaciye sektörünün yegane fuarı olduğunu söyledi.

Fuarın sektörel anlamda Avrupa'nın ikinci büyük, dünyanın ise dördüncü büyük fuarı olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yeniliklerin, inovasyonun öne çıktığı güzel bir fuar olacak. İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Burada bulunan üreticiler, toptancılar, perakendeciler ve ithalatçılar bütün mevcut yeniliklerini ilk defa burada sergilemiş olacaklar. Dışarıdan çok ciddi bir ziyaretçi sayımız olacak. Bu konuyla ilgili olarak çok güzel çalışıldı. Tabii esas amaç iç pazar olduğu kadar dış pazarda da çok büyük bir artış sağlamaktır. Bundan sonra artık sadece iç pazarla yetinmeyeceğiz. Dış pazarların önemini buraya katılan herkes çok idrak etti. İhracatımızı artırmak için de elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz."

Fuar, 16 Eylül Pazar günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :