Dünya Yetimler Günü

Dünya Yetimler Günü

Konya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Yetimler Günü nedeniyle, yetimlerin ve ailelerinin katıldığı "Kardeşlik İftarı" programını düzenledi.Büyükşehir...

Konya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Yetimler Günü nedeniyle, yetimlerin ve ailelerinin katıldığı "Kardeşlik İftarı" programını düzenledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Meydanı’nda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Konya’da mahalle iftarları ve ilçe iftarları ile yüz binlerce kişiyi bir araya getirdiklerini, iftar sofralarının kardeşlik, paylaşma, dostluk ve bereket sofrası haline geldiğini söyledi.

İftar programlarının en anlamlısını Mevlana Meydanı’nda gerçekleştirdiklerini belirten Akyürek, şunları kaydetti:

"Burada bulunan çocuklarımızla, hemşehrilerimizle Büyükşehir Belediyesi olarak, ilçe belediyeleri olarak, parti teşkilatımız olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve tüm milletvekillerimizle birlikte kendimizi bir aile kabul ediyoruz. Sizlerin derdi bizim derdimizdir. Bizlerin dileği sizin dileğinizdir. Cenab-ı Hak Konya’mızdaki bu kardeşlik iklimini, bu kardeşlik ortamını asla bozdurmasın. Yüzyıllardır devam eden bir paylaşma geleneği Konya’mızda hakimdir. Komşusu açken tok yatmama duygusu hamdolsun ki Konya’mızda hakim bir duygudur. Bu ruhun Konya’mızda ebediyen devam etmesini hep birlikte diliyoruz."

Programa katılan eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise ramazan ayının rahmet, mağfiret, bereket ayı olduğunu, bu ayın en büyük etsinin, insanların empati ve muhasebe yapmasına imkan vermesi olduğunu söyledi.

Dünyadaki 7 milyar insanın yaklaşık yüzde 14’ünün açlık sınırı olan günlük 1,15 doların altında geçinmek zorunda olduğunu ifade eden Yazıcı, "Muhtaç milyonlarca insan var. Ürettiğimizi, tükettiğimizi, ihtiyacımızı belirlerken, planlarken, tasarlarken insanı düşünmeli, insanı görmeliyiz. İnşallah ramazanın bereketi, hanelerimizden eksik olmasın, gönlünüzde sevginiz coşsun, taşsın" diye konuştu.

Programa, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti İl Başkanı Musa Arat ile birçok davetli katıldı.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı