Dünya un sanayicileri Türkiye'de buluşacak

Dünya un sanayicileri Türkiye'de buluşacak

30 Mart-2 Nisan'da Antalya'da düzenlenecek "TUSAF 14. Uluslararası Kongre ve Sergisi"nde yerli ve yabancı bin un sanayicisi bir araya gelecek

İSTANBUL (AA) - Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) tarafından 8-11 Mart'ta Antalya'da "TUSAF 14. Uluslararası Kongre ve Sergisi" düzenlenecek. Etkinlikte, yerli ve yabancı un üreticileri ile ihracatçılar bir araya gelecek.

TUSAF'tan yapılan açıklamaya göre, un sektörüyle alakalı dünyada düzenlenen ilk 10 kongre içerisinde yer alan etkinliğin bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek.

Geçen yıl 3,6 milyon ton un ihracatıyla 1 milyar 100 milyon dolar gelir sağlayan ve 5 yıldır Türkiye'nin dünya un ihracat şampiyonu olmasına büyük katkı veren TUSAF, 8-11 Mart'ta Antalya'da dünya un sektörünü bir araya getirecek.

Yerli ve yabancı bin delegenin bir araya geleceği etkinliğin bu yılki konusu "Buğday ve Ekmeğin Aşkı: Un" olarak belirlendi.

Türkçe, İngilizce ve Rusça dillerinde gerçekleşecek kongrede, buğdayın anavatanı Türkiye'nin un sanayisindeki yerinin yanı sıra tarih, beslenme gibi konular da mercek altına alınacak. Prof. Dr. İlber Ortaylı "Buğday, Ekmek ve Un" konulu panelde tarihten bugüne buğdayın tarihteki ve Türk mutfak kültüründeki yerini anlatacak.

Uzman diyetisyen Selahattin Dönmez, uzman diyetisyen Elvan Odabaşı gibi isimler ise beslenmede ekmeğin ve unun yerini anlatarak, son zamanlardaki ekmek tartışmalarına ışık tutacak.

Kongrenin açılışına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımı bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :