Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi sona erdi

Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi sona erdi

MANİSA (AA) - Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi...


MANİSA (AA) - Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi sona erdi.

Manisa'daki bir otelde düzenlenen kongrenin kapanışında konuşan MCBÜ Rektör Yardımcısı ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal-i Habeş Gümüş, başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bir hafta süren kongreye ilişkin bilgiler veren Gümüş, şunları kaydetti:

"Kongrede 380'i sözel, 124'ü poster bildiri olmak üzere 504 bildiri sunuldu. Beşi yurt dışı, 14'ü yurt içi olmak üzere 19 davetli konuşmacının katılımı ile çeşitli panel ve sempozyumlar düzenlendi. Bilim kurulunda 30 ülkeden 60 uluslararası üye yer aldı. Kongreye ABD, Polonya ve Hollanda'dan birer, Romanya'dan iki davetli konuşmacı katıldı. Ayrıca Lübnan, Mısır, Moldova, Polonya, Romanya ve İngiltere'den uluslararası katılımcılar bildirilerini sundu."

Prof. Dr. Gümüş, 5. Uluslararası Spor Bilimleri, Turizm ve Rekreasyon Öğrenci Kongresi'nin de MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde 2018 Mayıs ayında Manisa'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

"Dijital Spor" teması ile düzenlenen kongrede, beden eğitimi ve spor öğretimi, spor yönetim bilimleri, rekreasyon, hareket ve antrenman bilimleri, spor sağlık bilimleri, sporda psiko-sosyal alanlar, spor tarihi ve felsefesi, olimpizm ve olimpik hareket, toplumsal cinsiyet ve spor, engellilerde beden eğitimi ve spor ile bilişim teknolojileri ve spor alanlarında bildiriler sunuldu, çalıştaylar gerçekleştirildi.

Kongrede, ulusal ve uluslararası katılımcıların alanlarındaki sözel ve poster sunumlarına ödüller verildi.

Engellilerde farkındalık oluşturabilmek için Türkiye ve dünyada birçok etkinliğe katılan otizmli Birsen Başar'ın da seminer verdiği kongrede ayrıca Dijital Otizm Resim Sergisi gerçekleştirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :