Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Esenboğa Havalimanı'nda sigarayı bırakan personele kutlama belgesi verildi

ANKARA (AA) - 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Esenboğa Havalimanı'nda, sigarayı bırakan personele kutlama belgesi verildi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne bağlı Sağlık Denetleme Merkezi koordinasyonluğunda başlatılan "Tütünsüz Esenboğa" programı kapsamında Havalimanı Konferans Salonunda tören düzenlendi.

Ankara Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, törendeki konuşmasında, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Ankara İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen programın önemine değinerek, Türkiye'de son yıllarda sigaranın zararları hakkında ciddi bir bilinçlenmenin olduğunu söyledi.

Sağlık kuruluşlarının çalışmalarının uluslararası örgütler tarafından takdirle karşılandığını dile getiren Balcıoğlu, havalimanında yürütülen uygulamanın diğer kurumlara da örnek olması gerektiğini kaydetti.

Konuşmanın ardından, program kapsamında tedavi alan ve iki aydır sigara içmeyen 61 kişiye kutlama belgesi verildi.

Uygulama çerçevesinde geçen yıl hazirandan bu yana havalanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda çalışan 478 kişi tedavi altına alınarak izlendi, 123 kişi de sigarayı bıraktı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :