Dünya Şampiyonlarından Okullarına Ziyaret

Dünya Şampiyonlarından Okullarına Ziyaret

Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi oyuncuları, kazandıkları kupayla okullarına gelerek, arkadaşları ve öğretmenleriyle buluştu- Antrenör Cebeci:"Bir sonraki hedefimiz, UEFA Başkanı Platini'nin önemsediği ve ilk kez düzenlenecek Liselerarası Avrupa Şampiyonası

TRABZON (AA) - Guatemala'da düzenlenen Liselerarası Dünya Futbol Şampiyonası finalinde Brezilya temsilcisini 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaşan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi öğrencileri, kazandıkları kupayla birlikte okullarını ziyaret etti. 

Şampiyonanın ardından dün akşam Başbakanlığa ait özel uçak "ANA" ile Trabzon'a gelen öğrenciler, okudukları Erdoğdu Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, arkadaşları ve öğretmenleriyle buluştu.

Beden eğitimi öğretmeni ve takım antrenörü Adem Cebeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda çalışma şartlarının saha anlamında fazla uygun olmadığı için antrenmanlarını ağırlıklı olarak Trabzonspor'a ait tesislerde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Geçen yıl Türkiye ikincisi olduklarını belirten Cebeci, "Türkiye ikincisi olduğumuzda gençlerimizin gözyaşları vardı. Ben de hırs yaptım ve o gün orada birbirimize kenetlenerek, 'Seneye Türkiye ve Dünya şampiyonu olacağız' diye söz verdik. Hatta bu başarımızın adını da 'Zafer inananlarındır' diye koymuştuk. O gün birbirimize kenetlenerek, hedef koyduk ve zafere ulaştık" diye konuştu.

Dünya şampiyonluğunu bugün itibarıyla bir kenara bıraktıklarını anlatan Cebeci, "Bir sonraki hedefimiz, UEFA Başkanı Michel Platini'nin önemsediği ve ilk kez düzenlenecek Liselerarası Avrupa Şampiyonası'dır. Dünya kupasını aldıktan sonraki gün, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmaya başladık" şeklinde görüşlerini aktardı.

 

- "Sakat sakat oynadılar ama pes etmediler"

 

Takım antrenörlerinden Cahit Eyüpoğlu ise oyuncuların zor şartlar altında mücadele ettiğini ve iki yıllık çalışmalarının karşılığını aldıklarını söyledi.

Futbolcularının Guatemala'da silahlar altında alışveriş yaptıklarını anlatan Eyüpoğlu, şöyle konuştu:

"Orada terör var, çatışmalar var ve birçok şey oldu. Bulunduğumuz yere maçlar çok uzaktı ama arkadaşlarımız her şeye rağmen çok güzel mücadele etti. Futbolcularımız yeri geldi sakat sakat oynadılar ama pes etmediler. Ben, arkadaşlarımızın hepsinin bu kupayı hak ettiğini düşünüyorum. İnşallah bundan sonra güzel yerlerde değerlendirilirler ve iyi yerlere gelirler. Bu konuda bize destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara da teşekkür ediyoruz." 

 

- "Başbakanımıza okulumuz adına teşekkür ediyoruz"

 

Eyüpoğlu, Başbakanlığa ait özel uçak "ANA" ile Trabzon'a gelmelerinin de kendileri için çok farklı bir duygu olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, orada da açıklama yaptı ve dedi ki; 'Normalde ben uçağı kimseye vermiyorum ama böyle bir başarının altında uçağı seve seve çocukların hizmetine sunarım.' Başbakanımıza okulumuz adına teşekkür ediyoruz. Bu, bizim için çok özel bir duygu. Kimsenin binemediği, belki de sadece bakanlarımızın bindiği uçağa, teknik heyet, hocalarımız ve öğrencilerimizle bindik. Öğrencilerimiz de bizler de çok mutlu olduk."

 

- "Trabzon'un futbol kenti olduğunu gösterdik''

 

Takım kaptanlarından Mehmet Yeşil ise Diyarbakırlı olduğunu ve Trabzon'da böyle bir başarı elde ettikleri için mutlu olduğunu kaydetti.

Mehmet Yeşil, geçen seneden kalma bir hesapları olduğunu ifade ederek, "Konya'da talihsiz bir gol yemiş ve ikinci olmuştuk. Bu sene o talihsizliği yenerek, şampiyon olduk ve dünyayı yenerek kupayı aldık" diye konuştu.

Geçen yıl Türkiye Şampiyonası'nda ikinci olduklarında hiçbir zaman vazgeçmeme kararı aldıklarını dile getiren Mehmet Yeşil, şöyle konuştu:

"Kendimize hedef koyduk, hırs yaptık ve ona göre çalıştık. Bu sene de çalışmalarımızın karşılığını güzel sonuçlarla aldık. Çok şeyler yaşadık orada ama bütün zorluklara rağmen kupayı Trabzon'a getirdik. Brezilya ile oynarken de hiç korkmadık, birbirimize güvendik. Başarılı olacağımıza inanıyorduk ve Trabzon'un futbol kenti olduğunu gösterdik."

Konuşmaların ardından öğrenciler, ellerindeki kupalarla önce sınıflarını gezdi, daha sonra ise okulun balkonundan arkadaşlarını selamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı