Dünya Ruh Sağlığı Günü

Dünya Ruh Sağlığı Günü

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla sağlık çalışanlarına ve vatandaşlara ilk yardım...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla sağlık çalışanlarına ve vatandaşlara ilk yardım eğitimi verecek.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolasıyla Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalar ve sağlık personelinin ziyaret edileceği ifade edildi.

Ziyaretin ardından hafta boyunca çeşitli eğitim programları uygulanacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Psikososyal destekler krize maruz kalan insanlar için ulaşılabilir durumda olmalıdır. Bu hizmetlerin, toplum ve aile desteklerini güçlendirme, ruhsal bozukluklara sahip insanların yönetimi ve korunmaya muhtaç insanların korunmasını da içermesi önemlidir. Böylece psikolojik ilk yardımın, kriz sırasında yoğunlaştırılması mümkün ve uygun olduğunda, verilen hizmetler diğer psikososyal aktivitelerle desteklenmelidir. Mevcut insani destekler konusunda ortak yapılan bir hata sadece psikolojik ilk yardımı ulaşılabilir hale getirmektir. Ancak, sadece psikososyal ilk yardımdan oluşan bir ruh sağlığı desteği sadece fiziksel ilk yardımdan oluşan bir fiziksel sağlık desteği kadar uygunsuzdur."

İtfaiyeci, polis memuru, hastanelerin acil birimlerindeki sağlık çalışanları ve insani yardım çalışanları gibi günlük işlerinde travma mağdurları ile karşılaşma ihtimali bulunan meslek gruplarının eğitimlerinin önemine işaret edilen açıklamada, "10 Ekimi içine alan haftada kurum olarak Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde hastalar ve personel ziyareti ve il genelinde sağlık personeline psikolojik ilk yardım eğitimleri planlanmaktadır." denildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :