Dünya Offshore Class 3 225 Şampiyonası

Dünya Offshore Class 3 225 Şampiyonası

- Organizasyonun ilk ayağı yarın Seyhan Baraj Gölü'nde başlayacak


ADANA (AA) - Sürat teknesi yarışlarında Dünya Offshore Class 3 225 Şampiyonası'nın ilk ayağı yarın Adana Seyhan Baraj Gölü'nde başlayacak.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Yelken Kulübünde düzenlenen basın toplantısında, iki gün sürecek etkinliğin illerinde yapılmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Demirtaş, şöyle konuştu:

"Geçen yıl da Adana'da düzenlenen yarışmaları Türkiye'den yaklaşık 3 milyon kişi izlemiş. Bu sene inşallah daha fazla insanın izlemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tek amacımız kentin tarihi ve doğal güzelliklerini, kültürünü paylaşmak. Bu yarışların Adana'nın tanıtımına ciddi katkı sağladığını düşünüyoruz."

Demirtaş ayrıca, yarışları izlemesi için tüm vatandaşları hafta sonu Seyhan Baraj Gölü kıyısına davet etti.


- Diğer konuşmacılar


Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, kentin bu tip organizasyonlarla değer kazandığını anlatarak, "Bu konuda emek veren herkese teşekkür ediyorum. Biz de belediye olarak baraj gölünün etrafını yaşanabilir hale getirmek için büyük çaba sarf ettik. Bu konudaki çalışmalarımız da devam edecek." dedi.

İstanbul Offshore Kulübü Başkanı Uğur Işık, yarışlarla ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "İnşallah kazasız belasız güzel bir organizasyon olacağını umut ediyorum. Adana gerçekten bu göl sayesinde, dünya çapında deniz sporları merkezi olabilecek kapasiteye sahip." diye konuştu.

Adana Yelken Kulübü Başkanı Ziya Alim Koçer, şampiyonaya destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, "Bu yarışları geleneksel hale getirip Adana'nın daha güzel haberlerle anılmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.


- 8 takım mücadele edecek


Dünya Offshore Class 3 225 Şampiyonası'nda, Seyhan Baraj Gölü'nde 8 takım mücadele edecek.

İtalya, İspanya, Portekiz, Fransa, ABD ve Türkiye'den pilotlar, 225 beygir gücündeki motorlara sahip teknelerle yarışacak.

Adana'da başlayan yarışlara daha sonra Portekiz, İspanya ve Brezilya ayakları ile devam edilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :