Dünya Müslüman Alimler Birliği  Genel Sekreteri  Karadaği:

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği:

"Kürdistan bölgesinin içerisinde olduğu mali krizin birkaç boyutu vardır ancak daha çok bölgesel ve uluslararası kaynaklı bir sorundur. Bu yüzden geniş bir şekilde krize bakılması lazım"- "Eğer birbirimize düşüp, kuyu kazmaya kalkışırsak, birlikte batacağ

SÜLEYMANİYE (AA) - Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, bölgedeki güvenlik ve siyasi durumun kötü bir yöne doğru gittiğini belirterek, "Hizipcilik, kendini dayatma ve mezhep çatışmasının ne kadar kötü sonuçlar doğurduğunu gördük." dedi.

Karadaği, genel sekreterliğini yürüttüğü Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'de (IKBY) yer alan Süleymaniye kentindeki İnsani Gelişim Üniversitesi'nin 3'ünci Bilim Konferansı'na katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Sözlerine Kürt bölgesinin içerisinde olduğu mali krize değinerek başlayan Karadaği, şunları ifade etti:

"Kürdistan bölgesinin içerisinde olduğu mali krizin birkaç boyutu vardır ancak daha çok bölgesel ve uluslararası kaynaklı bir sorundur. Bu yüzden geniş bir şekilde krize bakılması lazım. Hükümet ve bakanların bu konuda nasıl büyük bir sorumluluk aldıklarını çok iyi biliyorum, ancak bölgedeki tüm siyasi partiler kendi kapasitelerine göre bu işin içerisinde. Halkımızın da üzerine düşen bazı görevleri vardır."

Bölgedeki krizin aşılması için herkesin elinden geleni yapması gerekiyor diyen Karadaği, "Eğer birbirimize düşüp, kuyu kazmaya kalkışırsak, birlikte batacağız ancak el ele verip birbirimize destek verirsek, birlikte kazanacağız." yorumunu yaptı.

Bölgedeki güvenlik ve siyasi durumun kötü bir yöne doğru gittiğini dile getiren Karadaği, "Hizipcilik, kendini dayatma ve mezhep çatışmasının ne kadar kötü sonuçlar doğurduğunu gördük." dedi.

Konuşmasının sonunda Karadaği, Kürt bölgesindeki siyasi liderlerin halka karşı nasıl bir sorumluluk taşıdıklarının farkına varmalarını isteyerek, sorunların çözülmesi için tüm siyasi tarafların görüşmeler ve diyalog yoluyla stratejik planlar ortaya koymasını talep etti.


Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :