Dünya Liselerarası Voleybol Şampiyonası

Dünya Liselerarası Voleybol Şampiyonası

Şampiyonada, kızlarda İstanbul Sarıyer Doğa Koleji birinci, erkeklerde de Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi üçüncü oldu

ANKARA (AA) - Dünya Liselerarası Voleybol Şampiyonası’nda, kızlarda İstanbul Sarıyer Doğa Koleji şampiyon, erkeklerde de Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

Türkiye Voleybol Federasyonundan yapılan yazılı açıklamada, Portekiz’de düzenlenen şampiyonada İstanbul Sarıyer Doğa Koleji'nin G Grubu'nda, Fransız Polinezyası, Danimarka ve Avusturya takımları ile mücadele ettiği bildirildi.

Şampiyonada, grup maçları, birinci, ikinci ve üçüncü tur müsabakaları 3 set, dördüncü ve final turu ise 5 set üzerinden oynandı. 

Türk ekibi, grubundaki maçlarda, Avusturya, Danimarka ve Fransız Polinezyası'nı aynı sonuçla 2-0 yendi. 

Grup karşılaşmalarının ardından grubunu 6 puanla lider olarak tamamlayan İstanbul Sarıyer Doğa Koleji, ikinci turda Çek Cumhuriyeti ekibini 2-0, üçüncü turda Brezilya takımını 2-0 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Portekiz temsilcisini 3-0 mağlup eden Türk ekibi, finale çıktı.

Finalde Tayvan ile karşılaşan Türk takımı, müsabakayı 25-17, 25-22 ve 25-10 üstün bitirerek, maçtan 3-0 galip ayrıldı ve şampiyon oldu.

 

-Erkekler

Erkeklerde ise Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi, C Grubu'nda Slovakya ve Almanya ile mücadele etti. Türk takımı, Almanya'yı 2-1, Slovakya'yı da 2-0 yenerek ikinci tura yükseldi.

İkinci turda İran'ı 2-1, üçüncü turda İspanya temsilcisini 2-1 mağlup eden, Türk temsilcisi yarı finalde ise Tayvan takımına 3-0 yenildi.

Şampiyonanın üçüncülük maçında Fransa ekibiyle karşılaşan Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi, 25-18, 25-19 ve 25-20’lik setlerle 3-0 galip ayrılarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı