Dünya liderlerinden Erdoğan'a seçim tebriği

Dünya liderlerinden Erdoğan'a seçim tebriği

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, seçim başarısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti

ASTANA/BİŞKEK/MOSKOVA (AA) - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ve Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması Uluslararası İşler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, gönderdiği tebrik mesajında, Kazakistan halkı ve kendi adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim başarısı nedeniyle tebrik ederek, “Seçim sonuçları, Türk halkının ülkenizin cumhurbaşkanı olarak yaptığınız faaliyetlere yüksek değer verdiğini ve yürüttüğünüz siyasi ve ekonomik reformları, belirlenen stratejik gelişme yönlerini desteklediğini gösterdi.” ifadelerine yer verdi.

Karşılıklı saygı ve kardeşliğe dayanan Kazakistan ile Türkiye arasındaki geleneksel dostluk ilişkilerinin iki ülke halkının çıkarları için hizmet edeceğinden ve iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın yeni seviyeye ulaşacağından emin olduğunu dile getiren Nazarbayev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sağlık ve başarılar, Türk halkına da gelişme ve refah diledi.

- Kırgızistan

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kazandığı seçim zaferinden dolayı tebrik ederek, bu yıl eylül ayında Kırgızistan'a yapacağı resmi ziyaretini ve Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Zirvesi'nin olağan toplantısına katılacak olmasını sabırsızlıkla beklediklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada Ceenbekov, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı görevine yeniden seçilen Erdoğan'ı tebrik etti.

Ceenbekov tebrik mesajında, "Seçim sonuçları, sizin gerçekleştirdiğiniz reformlara ve yaptığınız işlere Türk halkının büyük inancının kanıtıdır." ifadelerini kullandı.

Kırgızistan ve Türkiye halkları arasındaki yüzyıllık dostluğun ve ülkeler arasındaki stratejik işbirliğinin niteliksel olarak yeni bir düzeye yükseleceğine inandığını vurgulayan Ceenbekov, Erdoğan'a sağlık ve refah, Türk halkına da barış ve kalkınma dileklerinde bulundu.

Ceenbekov, Erdoğan'ın bu yıl Eylül ayında Kırgızistan'a resmi ziyaret gerçekleştireceğini ve Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Zirvesinin olağan toplantısına katılacak olmasını sabırsızlıkla beklediklerinin altını çizdi.

- Rusya

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması Uluslararası İşler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin Rusya ile Türkiye’nin uluslararası gündemindeki kilit konularda iş birliğini sağlayacağını söyledi.

Slutskiy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’deki Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini değerlendirdi.

Seçimlerin özgür ve demokratik bir ortamda geçtiğini belirten Slutskiy, “Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etmek istiyorum. O adil ve rekabetçi bir mücadelede zafer elde etti.” dedi.

Slutskiy, Türkiye’nin Rusya için önemli bir stratejik ortak olduğunu vurgulayarak, Türkiye ile Suriye’de terörle ortak mücadele ettiklerini söyledi.

Bölgede güvenliği sağlamak için adımlar atıldığını hatırlatan Slutskiy, “Erdoğan'ın seçilmesi Rusya-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesinde öngörülebilirliği, ayrıca başta Suriye meselesi olmak üzere uluslararası gündemdeki kilit konulardaki iş birliğimizi sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :