Dünya Kulüpler Grekoromen Güreş Şampiyonası

Dünya Kulüpler Grekoromen Güreş Şampiyonası

- İstanbul Büyükşehir Belediyespor ikinci oldu


BUDAPEŞTE (AA) - Dünya Kulüpler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor, gümüş madalya kazandı.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen şampiyona, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile İran temsilcisi Sina Sanat arasındaki final maçıyla sona erdi.

Finalde Sina Sanat'a 5-3 yenilen İstanbul ekibi, şampiyonayı ikinci sırada tamamladı. Sina Sanat'ın birinci olduğu organizasyonda bir diğer İran ekibi Razi Insurance ise üçüncülüğü elde etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un kadrosunda Rıza Kayaalp, Mustafa Sağlam, Atakan Yüksel, Selçuk Can, Cengiz Aslan, Emrah Kuş, Serkan Akkoyun, Selçuk Çebi, Burhan Akbudak, Metehan Başar, Kansu İldem ve Cenk İldem yer aldı.

Şampiyonada İstanbul Büyükşehir Belediyespor adına mücadele eden ASKİ Spor güreşçisi Rıza Kaaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslarası arenada takım gözetmeden Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını söyledi.

Geçen yıl Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda da İstanbul temsilcisinin kadrosunda yer aldığını hatırlatan milli güreşçi Rıza, şu ifadeleri kullandı:

"Son Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda yine aynı takımla üçüncü olmuştuk. Bugün de ikinciliği elde ettik. Yine şampiyonluk nasip olmadı. Bir sonraki şampiyonaya ASKİ Spor mu yoksa İstanbul Büyükşehir Belediyespor mu gidecek, göreceğiz. Ama ben yine şampiyonada yer almak istiyorum. Bu, sonuçta milli takım düzeyinde bir organizasyon. Türkiye Şampiyonası'nda ASKİ Spor birinci olduğunda, İstanbul Büyükşehir Belediyespor güreşçileri de uluslararası arenada bizim takımda yer alıyor. Amacımız uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :