Dünya kültür mirası Troya yeniden canlanıyor

Dünya kültür mirası Troya yeniden canlanıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:- "Troya Tarihi Milli Parkı sahasında bulunan mevcut yollar iyileştirilecek, yürüyüş ve bisiklet yolları yapılacak"

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) koruması altında bulunan "Troya Tarihi Milli Parkı", yapılacak yeni yatırımlarla yeniden canlanacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne girişinin 20. yılında 2018'in "Troya Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla milli parka yapılacak yatırımlara hız verildiği belirtildi.

Bu yıl yapılacak yatırımlar ile milli parkın sahip olduğu kaynak değerlerin gün yüzüne çıkarılacağı, böylece Troya Tarihi Milli Parkı'nın hak ettiği değere kavuşacağı ifade edildi.

Troya Tarihi Milli Parkı’na bu yıl içerisinde ziyaretçi tanıtım merkezi, giriş kontrol noktası, Yeniköy Plajı günübirlik ve çadırlı kamp alanı, gözlem kulesi (manzara seyir noktası) ve yürüyüş gezinti yolu yapılacağı anlatılan açıklamada, Yeniköy Plajı günübirlik ve çadırlı kamp alanı çevre düzenlemesi çerçevesinde ise bir adedi plaj alanında bir adedi ise seyir alanında olmak üzere iki adet kır lokantası, büfe, bebek bakım odaları, çamaşırhane, mescit, otopark, tema alanları, çocuk oyun alanları, çadır ve karavan yerleri gibi sosyal donatıların bulunacağı rekreasyon alanının da oluşturacağı bildirildi.

Seyir noktasında yapılacak kır lokantasının, konumu itibariyle ziyaretçilere eşsiz bir Ege manzarası sunulacağına işaret edilen açıklamada, ziyaretçilerin yörenin ürünlerinden hazırlanacak menüler eşliğinde, dinlenme imkanı bulabilecekleri gün batımı manzarasında fotoğraf çekme şansı elde edecekleri kaydedildi.

- "Milli park hak ettiği değeri alacak"

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ziyaretçi tanıtım merkezinin proje çalışmalarının titizlikle devam ettiğine dikkati çekerek "Yapacağımız yatırımlar ile milli parkımız hak ettiği değeri alacak. Yerli ve yabancı turist sayılarında önemli artışlar olacak." değerlendirmesini yaptı.

Troya Yılı çalışmaları kapsamında yapılacak yatırımların sadece bunlardan ibaret olmadığını vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Troya Tarihi Milli Parkı sahasında bulunan mevcut yollar iyileştirilecek, yürüyüş ve bisiklet yolları yapılacak. Ayrıca milli park içerisinde rehabilite edilecek yollarla bağlantılı olacak şekilde giriş kontrol noktaları yapılarak milli park sahasına yapılacak girişler düzenli hale getirilecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :