"Dünya Kaplan Günü" etkinliği

"Dünya Kaplan Günü" etkinliği

Darıca Hayvanat Bahçesi'ndeki "Sahsa" ve "Misha" isimli Sibirya kaplanlarına yiyecekleri etler, zenginleştirme etkinliğiyle verildi

KOCAELİ (AA) - Darıca Hayvanat Bahçesi'ndeki "Sahsa" ve "Misha" isimli Sibirya kaplanlarına yiyecekleri etler, "Dünya Kaplan Günü" dolayısıyla, zenginleştirme etkinliğiyle verildi.

Botanik Parkı'ndaki etkinlik kapsamında, bulundukları alana asılan et parçalarını zıplayarak yiyen kaplanları katılımcılar da ilgiyle izledi.

Hayvanat bahçesinde görevli bakıcı Vahit Yokuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaplan sayısının her geçen gün azaldığına dikkatin çekildiğini söyledi.

Böyle özel bir günde etkinlik düzenlendiğini ifade eden Yokuş, "5 yaşındaki 'Sahsa' ve 'Misha' isimli kaplanlarımıza yemek konusunda daha farklı davranıyoruz. Yemek çeşitleri daha farklı oluyor, ayrıca havanın da sıcak olması nedeniyle soğuk meyvelerle kendilerini ödüllendiriyoruz. Biz bakıcılar olarak halkımızdan hayvanlara daha duyarlı olmalarını, sayılarının her geçen gün azalmasından dolayı onları daha iyi korumamız gerektiğini duyuruyoruz" şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı