Dünya Kadınlar Günü Programı

Dünya Kadınlar Günü Programı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3) - "Gerçekten de birileri ısrarla bizim validelerimizi, kadınlarımızı yanlış anlatmaya, yanlış göstermeye çalışıyor. Kadını annelik vasfından ayırmak demek, onun en büyük ayrıcalığını elinden almak, aynı zamanda tabii sıfatı olan

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gerçekten de birileri ısrarla bizim validelerimizi, kadınlarımızı yanlış anlatmaya, yanlış göstermeye çalışıyor. Kadını annelik vasfından ayırmak demek, onun en büyük ayrıcalığını elinden almak, aynı zamanda tabii sıfatı olan öğretmenliğini de yok saymak demektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Dünya Kadınlar Günü Programı'nda konuştu.

Ailede kadın iyi bir öğretmense, babanın, okulun ve toplumun eksiğini giderebildiğini belirten Erdoğan, "Her bir kanalı ayrı bir sorun, ayrı bir adeta kanalizasyon haline dönüşmüş olan medyanın şerrinden evlatlarımızı, ailelerimizi ve milletimizi koruyacak olan ilk ve güçlü kalkan yine kadınlar, yine annelerdir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, anneleri varsa çocukların kurtulacağını, annenin bıraktığı boşluğu dolduracak alternatifin olmadığını söyledi. Bunun için öksüz, yani annesiz büyüyen çocukların durumunun, yetim yani babasız büyüyen çocuklardan çok daha "vahim" dolduğunu değerlendiren Erdoğan, annelerin şartlar ne olursa olsun evlatlarına göz kulak olup, sahip çıktığının altını çizdi.

Annelerin yerinin önemini dile getiren Erdoğan, "Annesiz yaşamak kolay değil. İnanın baba ölür gider bir gün, iki gün ağlarsın ama anne ölüp gittiği zaman bir gün, iki günle bitmiyor, o çok daha farklı. Babanın hayatın çetin şartları içinde bu konuda anne kadar başarılı olması şüphesiz ki daha zordur ama anne bu mücadeleyi ayrı veriyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu nedenle kadının anne ve öğretmen olarak, aile ve toplum hayatındaki yerini çok önemli gördüklerini vurgulayarak, "Zaman zaman, kadın meselesi konuşulurken anne vurgusu yapmamızdan rahatsız olanların bulunduğunu biliyorum. Bunlarla karşı karşıya çok geldim. Halbuki Allah'ın kadınlara verdiği en büyük ayrıcalık, işte bu annelik vasfıdır." değerlendirmesini yaptı.

Şair Mehmet Akif Ersoy'un "Ne hisli validelerdir bizim kadınlarımız/Yazık ki anlatacak yok da yanlış anladınız/Yazık ki onları tasvir eder birer umacı/Beş on romancı, sıkılmaz beş on maksadcı" dizelerini okuyan Erdoğan, "Akif'in sıralamasını tamamlamak gerekirse bunlara 5-10 televizyon dizisini, 5-10 medya maydanozunu da eklemek gerekir. Gerçekten de birileri ısrarla bizim validelerimizi, kadınlarımızı yanlış anlatmaya, yanlış göstermeye çalışıyor. Kadını annelik vasfından ayırmak demek, onun en büyük ayrıcalığını elinden almak, aynı zamanda tabii sıfatı olan öğretmenliğini de yok saymak demektir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de kadınların hakları, hukukları, sorunları konusunda kendisi kadar duyarlı, somut politikalar üretmiş ve icraat ortaya koymuş bir başka siyasetçi ve cumhurbaşkanı olup olmadığını bilmediğini, bu konuyu çok önemsediğini vurguladı.

- "Bu millete düşman oldukları için rahatsız oluyorlar"

Zaman zaman "en az üç çocuk" söyleminde bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Birileri rahatsız oluyor. Rahatsız olanlar niye rahatsız oluyor, biliyor musunuz? Bu millete düşman oldukları için rahatsız oluyorlar çünkü bir milleti millet yapan nedir? Ailedir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin güçlü kılınması, genç nüfusun artırılması halinde Batı'nın bu yükseliş karşısında kaçacak delik arayacağını, güçlenmek için nüfusun çok önemli olduğunu söyledi.

Kendisinin ekonomi üzerine eğitim gördüğünü anımsatan Erdoğan, ekonomide başarının sırrının, "insan, emek, sermaye ve üretim" olarak anlatıldığını ancak bunu kabul etmediğini, başarının sırrının sadece insan olduğunu belirtti.

Sermaye, emek, tüketim ve üretimin ancak insan varsa, var olduğunu aktaran Erdoğan, bu nedenle nüfusun artırılması gerektiğine dikkati çekti. Erdoğan,"Bu konuda slogandan öteye geçen hiçbir çalışması ve gayreti olduğunu duymadığımız, görmediğimiz kişilerin bizi eleştirmesini de hiç önemsemiyoruz zaten, biz işimize bakacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve bulundukları 15 yılda ülkenin geldiği durumun rakamlarla ortada olduğunu söyleyerek, yurt dışından gelen bütün liderlerin ülkenin yeni haline ilişkin "Tanıyamadık" yorumunda bulunduklarını aktardı.

Eğitimde, sağlıkta gelinen yerin ortada olduğunu belirten Erdoğan, "Şehir hastaneleri devreye girdiği andan itibaren ki 3-4 tanesi girdi. Türkiye'de şehir hastaneleriyle birlikte artık millet Cleveland'a gitmeyecek, Türkiye'ye gelecek. Onun için tıp fakültelerine ağırlık verdik." dedi.

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :