Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası

Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Yıldızoğlu:

ANKARA (AA) - Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası B Grubu'nda 3 maçını da kazanarak yenilgisiz grup lideri olan A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda, başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu, 64-54 kazandıkları Mozambik maçında farklı şeyler denediklerini ve yorgun oyuncularını dinlendirdiklerini söyledi. 

Yıldızoğlu, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Birsel'i, sakatlığı nedeniyle riske etmek istemedikleri için oynatmadıklarını belirterek, "Az süre verdiğimiz bazı arkadaşlara oynama şansı verdik. Hem begüm hem Cansu önemli katkı verdi. İkinci yarıda tempomuzu yükseltmek istedik. Skor olarak başarılı olamadık belki ama pozisyon anlamında çok faydalı bir maç oldu" dedi.

Herhangi bir sıkıntıları olmadan çeyrek finale gideceklerini vurgulayan Yıldızoğlu, "Faydalı bir maç geçti diye düşünüyorum. Ankaralı basketbolseverler, özellikle ilk iki maçta kötü oynadığımız anlarda bizi hiç yalnız bırakmadılar ve bizi çeyrek finale uğurladılar. Hepsine teşekkür ediyor ve oyuncularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Milli oyuncu Begüm Dalgalar ise Mozambik karşısında daha hızlı bir oyun sergilediklerini vurgulayarak, "Daha geniş bir kadroyla oynadık ve bu bizi daha diri tuttu. Gruptan birinci olarak çıktığımız için mutluyuz. Ankaralı basketbolseverlere teşekkür ederiz" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı