“Dünya İnsan Hakları Günü" etkinliği

“Dünya İnsan Hakları Günü" etkinliği

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (1)- "(Türkiye ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 büyümesi) Bu rakamlarla, ülkemizi zayıf göstermek için var güçleriyle çalışan iç ve dış fesat odaklarına en güzel cevabı verdiğimize inanıyorum

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyüme rakamlarıyla, Türkiye'yi zayıf göstermek için var güçleriyle çalışan iç ve dış fesat odaklarına en güzel cevabın verildiğini söyledi.

Erdoğan, ATO Congresium'da AK Parti İnsan Hakları Başkanlığınca düzenlenen "Dünya İnsan Hakları Günü" etkinliğine katıldı.

Konuşmasına, vefat eden AK Parti kurucu üyelerinden İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar’a rahmet dileyerek başlayan Erdoğan, "Sayın Çağlar, hayatı tam bir başarı hikayesi olan, iş dünyasında yükselirken insani ve vicdani vazifelerini de asla ihmal etmeyen örnek bir arkadaşımızdı. Kendisi ticaretin, siyasetin, sivil toplum faaliyetlerinin, hayatın içinde bizlerle beraber bu mücadeleyi sürdürebileceğinin ete kemiğe bürünmüş bir örneği olarak bu yolculukta devam etti. Ülkemizin en eski ve büyük ticaret odasında uzun yıllardır çeşitli kademelerde üstlendiği sorumlulukları başarıyla yerine getiren Sayın Çağlar’dan beklediğimiz çok hizmetler vardı." diye konuştu.

Çağlar’a Allah’tan rahmet, ailesine ve iş dünyasına, tüm sevenlerine ve millete başsağlığı dileyen Erdoğan, Çağlar’ın cenazesinin, yarın ikindi namazına müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Sahra-ı Cedid Mezarlığındaki aile kabristanına defnedileceğini, cenaze törenine katılmaya gayret edeceğini aktardı.

- "Bizimle beraber olanlar kazanacaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017 yılı üçüncü çeyrek büyüme oranının yüzde 11,1 olarak açıklandığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bu oranla Türkiye, üçüncü çeyrekte dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olmuştur. Bu yıl birinci çeyrekte revize edilmiş haliyle yüzde 5,3 ve ikinci çeyrekte yüzde 5,4 büyüyen Türkiye, böylece üçüncü çeyrekte neredeyse ikinci yarının tamamına denk bir büyüme oranına ulaştı. İnşallah yılın tamamında da en az yüzde 7 civarında bir büyüme oranı elde etmeyi hedefliyoruz. Büyümede yatırımcıların ciddi katkısı olması, elde edilen başarının kalıcılığına işaret ediyor. Bu rakamlarla, ülkemizi zayıf göstermek için var güçleriyle çalışan iç ve dış fesat odaklarına en güzel cevabı verdiğimize inanıyorum. Türkiye kendisine güvenen, inanan, yatırım yapan hiç kimseyi sukutuhayale uğratmamıştır, uğratmayacaktır. Bizimle beraber olanlar kazanacak, bizim karşımızda yer alanlar ise kaybedecektir."

Erdoğan, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığınca, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğin, mazlum ve mağdurlar başta olmak üzere tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Erdoğan, insan hakları alanındaki çalışmaları sebebiyle, merhamet, sabır ve insani yardım alanlarında ödül verilecek kişileri de tebrik etti.

- "Filistinli kardeşlerimize selamlarımızı iletiyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nün, dünyanın pek çok yerinde ve özellikle Kudüs’te insan haklarının ayaklar altına alındığı dönemde anıldığına dikkati çekerek, "Yaşadıkları topraklarda tüm hakları ellerinden alınan, her gün baskıyla, zulümle, tacizle kendilerine adeta dünyanın zindan edildiği Filistinli kardeşlerimize buradan selamlarımızı iletiyorum." dedi.

Katılımcıların "Kudüs bizimdir bizim kalacak" sloganlarını dinleyen Erdoğan, "Atalarımız ‘Zulümle abad olanın ahiri berbad olur’ diyor. Kudüs’te sergilenen vandallığın, zulmün, hoyratlığın ilelebet devam etmesi mümkün değildir. O Kudüs ki her taşında, toprağının her zerresinde ayrı bir hikayeyi barındırır. O Kudüs ki uğruna her şeyini feda etmeye hazır kimlere yar olmamıştır. Bugün kendilerini Kudüs’ün sahibi sananlar yarın arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaklarını bilmelidirler." ifadesini kullandı.

Kudüs’ü aldığında kadın, çocuk, ihtiyar demeden 70 bin Müslüman'ı katledenlerin vahşeti ile aynı şehri fethederken tek bir kişinin burnu kanamasın hassasiyetiyle hareket eden Selahattin Eyyubi’yi iyi hatırladıklarını belirten Erdoğan, "Tarih, kuşatma sırasında kutsal mekanlar tahrip olmasın diye Kudüs’ü savaşsız teslim eden Osmanlı’nın nezaketiyle, şehrin kadim sakinlerinin evlerini başlarına yıkanların barbarlığını aynı şekilde kaydedecektir." dedi.

Erdoğan konuşmasında Kudüs'e ilişkin bir şiirden şu, mısraları okudu:

"Ey Kudüs, ey peygamberler kokusu, Ey yerin göklere en yakın avlusu, Ey şehrilerin incisi, Acıdır cadde taşları, Acıdır müezzin sesleri, Ey Kudüs ey kentlerin en acılısı, Kim durdurur düşmanları sana karşı Ey dinlerin gerdanlığı, Kim siler kanları duvar taşlarından, Kim kurtarır İsa’yı İsa’yı öldürenlerden, İnsanı kim kurtarır, Ey Kudüs ey sevgilim, Dönüyor güvercinler gene, Tertemiz masmavi göklere."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :