Dünya ikincisi oldu, yeni hedefi olimpiyatlar

Dünya ikincisi oldu, yeni hedefi olimpiyatlar

Avrupa şampiyonluğunun ardından, milli formayla dünya ikinciliği de elde eden 14 yaşındaki milli tekvandocu Huri Korkut, Gençlik Olimpiyatları'ndan da madalyayla dönmek istiyor- Huri Korkut:"Hedefim 2016'daki Gençlik Olimpiyat Oyunları. Çok hırslıyım, yap

MERSİN (AA) - SEZGİN PANCAR - Avrupa şampiyonu unvanıyla gittiği Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'ndan gümüş madalyayla dönen milli sporcu Huri Korkut, gelecek yıl yapılacak Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda da başarılı olup, Türk bayrağını dalgalandırmak istiyor.

Avrupa Tekvando Birliği tarafından temmuz ayında Fransa'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanan Mersin Halk Eğitim Merkezi ve ASO Spor Kulübü sporcusu 14 yaşındaki Huri Korkut, başarısını Dünya Şampiyonası'nda da sürdürdü.

Genç sporcu, 59 kiloda tatemiye çıktığı Güney Kore'deki Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nın finalinde Rus Margarita Blizniakova’ya yenilmesine rağmen, kazandığı gümüş madalyayla hem milli takımın hem de kendisini destekleyenlerin yüzünü güldürdü.

Antrenman yaptığı halk eğitim merkezinin, diğer spor salonlarına göre imkansızlıklarla boğuşmasına aldırmadan kazandığı madalyalarla dikkati çeken ve artık gençler kategorisinde yarışacak olan Huri Korkut, gözünü 2016'da düzenlenecek olan Gençlik Olimpiyat Oyunları'na dikti.

 

- "Olimpiyatlarda da inşallah İstiklal Marşı'nı okutacağım"

 

Huri Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonluk hayaliyle gittiği Güney Kore'de, dünya ikincisi olmasının kendisini daha çok hırslandırdığını söyledi. 

Hedefini büyüttüğünü ifade eden Korkut, "Hedefim 2016'daki Gençlik Olimpiyat Oyunları. Çok hırslıyım, yapacağıma inanıyorum, başaracağım" dedi.

Genç sporcu, milli takım adına yarışmanın kendisini çok heyecanlandırdığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Türk bayrağını göndere çekmek çok güzel bir şey. Olimpiyatlarda da inşallah İstiklal Marşı'nı okutacağım. Olimpiyata sıkı bir programla hazırlanıyorum. İdmanıyla, koşusuyla her gün çok iyi çalışacağız. Çocukluğumdan beri hayalim Avrupa şampiyonu olmaktı, sonrasında da dünya şampiyonluğu. Şimdiki hedefim de olimpiyat şampiyonluğu."

Huri Korkut, henüz genç bir sporcu olduğuna vurgu yaparak, ilerleyen dönemlerde Türkiye'nin önemli tekvando sporcuları arasına gireceğine inandığını sözlerine ekledi.

Antrenör Ahmet Gündüz ise sporcusunun başarılarının kendilerini gururlandırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Huri, dünya şampiyonluğu beklediğimiz bir sporcuydu, ancak dünya ikinciliğiyle yetindik. Bunu bile hazmedemedik çünkü hedefimiz şampiyonluktu. Elbette bunu bir gün gerçekleştireceğiz, bu başlangıç. Çalışmalarımızı düzenli bir şekilde sürdüreceğiz. Kızımızın, yıldızlarda bu son senesiydi, önümüzdeki dönem gençlere geçecek. Gençlerdeki ilk hedefimiz Türkiye şampiyonluğu, akabinde ise Gençlik Olimpiyatları'na katılabilmek. Amacımız çalışmalarımızı devam ettirip, ilerde kızımızı olimpiyat kürsülerinde görmek istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı