Dünya Hayırseverler Forumu

Dünya Hayırseverler Forumu

Dünya Müslüman Hayırseverler Konseyi Başkanı Al-Sani:-"Yoksulluğa karşı da en güçlü silahımız eğitim. Hayırseverlik için en önce eğitime odaklanmalıyız"

İSTANBUL (AA) - Dünya Müslüman Hayırseverler Konseyi Başkanı Dr. Şeyha Ayşe bint Faleh Al-Sani, yoksulluğa karşı en güçlü silahın eğitim olduğunu belirterek, hayırseverlik için de öncelikle eğitime odaklanılması gerektiğini kaydetti.

"Önceliklerin ve Görevlerin Yeniden Tespiti" başlıklı forumda Al-Sani, 21. yüzyılda enerji kaynaklarının kıtlığı, artan dünya nüfusu, ekonomik göç ve gelir eşitsizliklerinin artık gözardı edilemeyecek kadar büyüdüğünü anlattı.

Sorumluluğun uluslararası bağlamda paylaşılması gerektiğine dikkati çeken Al-Sani, bu doğrultuda, eğitimin önemli bir konu olarak öne çıktığını, yoksulluğa karşı en güçlü silahın eğitim olduğunu söyledi.

Al-Sani, "Hayırseverlik için de en önce eğitime odaklanmalıyız. Çünkü yoksullukla çok alakalı. Burada ihtilafların önlenmesi, eğitim ve yoksulluğun azaltılmasına odaklanılmalı. Çok acil bir şekilde harekete geçmemiz gerekiyor. Bağışçılar, elinden geleni yapmalı ve bütün çocukların okula gitmesi için yeterli kaynaklar sağlamalı." diye konuştu.

İş dünyası, hükümetler ve STK'ların bunu tek başına başaracak durumda olmadığını ifade eden Al-Sani, eğitimle ilgili sorunlarla baş edebilmek için tüm paydaşların bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

ABD Müslüman Topluluklar Özel Temsilcisi Şarik Zafer de dünyanın çok büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu, Türkiye’deki mülteci krizinin bunlardan biri olduğunu dile getirerek, "Türkiye halkı Suriyeli mülteciler için yaptığı bu cömertlikten dolayı çok büyük takdiri hak ediyor." dedi.

Zafer, şöyle konuştu:

"En büyük Müslüman hayır vakıflarından görüştüklerim var ve şöyle diyorlar; Doğal bir afet varsa para vermekte hiç zorluk çekmiyorlar, insanlar sıraya giriyorlar ama 'sürdürülebilir çözümler, kızların eğitimi veya mikro finansman' dediğimizde kimse ilgilenmiyor. Bunun değişmesi gerekiyor. Dini liderlerle çalışmamız gerekiyor. Bunların kadınlara ve erkeklere bu önemi anlatmak için bir rolleri var. Uzun vadeli istihdam sağlayacak çözümler ve kızların eğitimine yatırım yapmaya devam etmemiz gerekiyor."

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İnsani İşler Birimi Türkiye Temsilcisi Dr. İbrahim Altan ise, hayırseverlik faaliyetlerinin belli başlı kültürel değerleri yansıttığını vurgulayarak, İİT olarak bu ve benzeri çalışmaları desteklediklerini belirtti.

Forum yarın sona erecek.

Dünya Hayırseverler Forumu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :