Dünya Hafızlar Haftası

Dünya Hafızlar Haftası

Evrensel Hafızlar Derneği Genel Başkanı Aytaç:- "15 Temmuz darbe girişiminde görülmüştür ki, hafızlar ve din görevlileri ülke müdafaasında aktif rol aldı. Minarelerden yükselen ezan ve selalarla milletimiz cesaret buldu ve darbe girişimi önlendi"

ANKARA (AA) - Evrensel Hafızlar Derneği Genel Başkanı Harun Aytaç, "15 Temmuz darbe girişiminde görülmüştür ki, hafızlar ve din görevlileri ülke müdafaasında aktif rol aldı. Minarelerden yükselen ezan ve selalarla milletimiz cesaret buldu ve darbe girişimi önlendi." dedi.

Evrensel Hafızlar Derneğince, Dünya Hafızlar Haftası dolayısıyla Kızılay Metro İstasyonu Sanat Galerisi'nde "Kur'an'a Adanmış Ömürler" fotoğraf sergisinin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Aytaç, törende yaptığı konuşmada hafızlık müessesesini tanıtmak ve teşvik etmek amacıyla her yıl üç ayların ilk haftasını Dünya Hafızlar Haftası olarak kutladıklarını belirtti.

Bu yılki etkinliklerin 29 Mart-5 Nisan arasında yapılacağını belirten Aytaç, 81 ildeki şube ve temsilciliklerin düzenleyeceği programlarla insanların Kur'an-ı Kerimle olan bağını kuvvetlendirmek istediklerini dile getirdi.

- "Gençlerimizi bilinçlendireceğiz"

15 Temmuz darbe girişiminde din görevlilerinin şehitliği göze aldıklarını vurgulayan Aytaç, şöyle konuştu:

"15 Temmuz darbe girişiminde görülmüştür ki, hafızlar ve din görevlileri ülke müdafaasında aktif rol aldı. Minarelerden yükselen ezan ve selalarla milletimiz cesaret buldu ve darbe girişimi önlendi. O gece 60 din görevlisi gazilik şerefine ulaştı ve kurra hafız İbrahim Yılmaz şehit oldu. Dernek olarak yapacağımız faaliyetlerle, milletimizin duygularını istismar eden FETÖ gibi yapılanmalara karşı gençlerimizin bilinçlendirilmesine katkı sağlayacağız."

Aytaç'ın konuşmasının ardından, fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :