Dünya Güreş Şampiyonası

Dünya Güreş Şampiyonası

- Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı ve Serbest Milli Takım Sorumlusu Serdar Çinkılıç:- "(Taha Akgül'ün elenmesi) Aslında bunu sıkıntı olarak görmemek lazım"


BUDAPEŞTE (AA) - Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı ve Serbest Milli Takım Sorumlusu Serdar Çinkılıç, olimpiyat şampiyonu Taha Akgül'ün 2018 Dünya Güreş Şampiyonası'ndan elenmesinin çok büyük bir kayıp olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Güreş Federasyonunun asbaşkanları Serdar Çinkılıç ve Selahattin Uyan, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'yla ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı ve Serbest Milli Takım Sorumlusu Serdar Çinkılıç, şampiyonada serbest stil 125 kiloda Türkiye'yi temsil eden Taha Akgül'ün çeyrek finalde elenmesini sıkıntı olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, "Serbest stilde biliyorsunuz Taha konusunda bir sıkıntı yaşadık. Aslında bunu sıkıntı olarak görmemek lazım çünkü geleceği için belki daha iyi olacaktır. Bazı kazalar ileride yapılması muhtemel kazaların önüne geçebiliyor." diye konuştu.

Milli takımın serbest stilde en az 4 madalya beklediğini ama turnuvayı 1 gümüş ve 1 bronz ile kapattığını hatırlatan Çinkılıç, "Biz 4-6 madalya ya da en az 3-4 final bekliyorduk. Aslında bu beklentimiz de uzak değildi. Bizim iyi olduğumuzu gören diğer ülkeler özellikle iyi olduğumuz konulara çok iyi çalışmışlar." ifadelerini kullandı.

Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı ve Organizasyondan Sorumlusu Selahattin Uyan ise Türk Milli Takımı'nın turnuvada şu ana kadar istediği sonuçları alamadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Tabii sonuçlar bizim açımızdan yeterli değil. 2016 Rio Olimpiyatları sonrası milli takım olarak 8 madalyanın 5'ini almıştık. Son 50 yılın en büyük başarısını elde etmiş bir milli takımdık. Bizim adımıza çok şansız ve talihsiz bir turnuva oldu. Taha'nın elenmesi moralleri çok bozdu. Bizi en çok sevindiren konulardan birisi Fatih Erdin. Genç bir kardeşimizin ilk defa milli takıma gelip final oynayıp gümüş alması bizi en azından teselli etti. Aynı şekilde Süleyman Atlı'nın da çok güçlü ABD'li rakibini 5-4 yenerek bronz madalya alması bizim adımıza öneliydi."

Milli takımın serbest stil maçlarında, hakemlerin tüm insiyatifi karşı taraf için kullandığına dikkati çeken Uyan, ''Bizim adımıza 2019'un telafisi yok ama 2018 bize gelecek anlamında bazı mesajlar verdi bunu da kendi adımıza iyi değerlendirmemiz gerekli. 2020'ye Türk Milli Takımı çok güçlü bir şekilde girecek. Milletimizin için rahat olsun.'' yorumunu yaptı.

Selahattin Uyan, ayrıca kadın güreşçilerin çok iyi maçlar çıkardığını ve madalyalar alacağına inandığını söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :