Dünya Gümrük Günü

Dünya Gümrük Günü

Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Aydemir :

KOCAELİ (AA) - Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Musa Aydemir, yıllık 75 milyar dolarlık işlem hacimleri olduğunu belirterek, "45 limanımız ve 240 antrepomuzla ülkemizin gelişimine katkı sunmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" dedi.

Dünya Gümrük Günü dolayısıyla valiliğin tören alanında düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Törene katılan Aydemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, dış ticareti arttırmak amacıyla dünya genelinde eş zamanlı törenler düzenlendiğini söyledi.

Avrupa Birliği Gümrük ve Ticaret Komisyonunun kurucu üyeliğinde Türkiye’nin de yer aldığına dikkati çeken Aydemir, "Temel hedefimiz ticareti kolaylaştırarak işlem hacmini arttırmaktır. Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Müdürlüğüne bağlı 18 bölge müdürlüğümüz faaliyet göstermektedir. Türkiye genelinde yıllık 75 milyar dolarlık işlem hacmimiz var. Ticaretin prosedürsel işlemlerini basitleştirerek, 45 limanımız ve 240 antrepomuzla ülkemizin gelişimine katkı sunmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı