Dünya Eskrim Şampiyonası

Dünya Eskrim Şampiyonası

- Almanya'da süren şampiyonada milli eskrimciler Martino Minuto ve Iryna Shchukla, 64'lük ana tabloya girmeyi başardı


ANKARA (AA) - Dünya Eskrim Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporculardan Martino Minuto ve Iryna Shchukla 64'lük ana tabloya girerek, 32'lik tablo için mücadele etme hakkı kazandı.

Almanya'nın Leipzig kentinde devam eden şampiyonada erkekler flörede Martino Minuto, 64'lük ana tabloya kalan tek milli sporcu oldu. Eleme müsabakalarında 5 maç kazanıp, 1 maç kaybeden Minuto, İsveçli Ahlqvist Carl Oscar'ı 5-2, İngiliz Davis James Andrew'i 5-3, Taylandlı Srisawat Phatthanapong'u 5-2, Singapurlu Lim Josua Lan'ı 5-2, Arjantinli Saucedo Felipe Guillermo'yu 5-3 yenerken, Venezuelalı Mora Johan'a 5-4 kaybetti. Aldığı sonuçlarla grubundan 8. sırada çıkmayı başaran Minuto, daha sonra Avustralyalı Fitzgerald Edward'ı 15-12 mağlup ederek 64'lük ana tabloya girdi.

Kadınlar kılıç kategorisinde ise Iryna Shchukla, eleme karşılaşmalarında Gürcü Teodora Kakhiani ve Kazak Tatyana Prikhodko'yu 5-2'lik skorlarla yenerken, Honkonglu, Azerbaycanlı, Çinli ve Rus rakiplerine 5-4'lük skorlarla yenildi. Elemelerde 2 maç kazanıp 4 maç kaybeden Iryna Shchukla, grup maçlarından 44. sırada çıkmayı başardı.

Erkek flörede Muhammed Ege Coşgun, Engin Batuhan Menküer ile kadınlar kılıç kategorisinde Fatma Zehra Köse ve Deniz Selin Ünlüdağ ise grup karşılaşmaları sonucunda elendi.

32'lik tabloya kalma mücadelelerinde yarın Shchukla, Yunan Despina Georgiadou'yla, Minuto ise Çek Alexander Choupenitch ile karşılaşacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :