Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü

AK Parti Milletvekili Karacan: "Hükümetimiz, engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerle onların önündeki tüm engelleri kaldırıyor"

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ve partinin il teşkilatı üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte engellilerle bir araya geldi.

Bir restoranda düzenlenen etkinlikte konuşan Karacan, AK Parti'nin her zaman engelli vatandaşların yanında olduğunu söyledi.

Yılda bir gün farkındalık oluşturmanın yetmeyeceğini belirten Karacan, şöyle konuştu:

"Milletin vekili olarak, iktidar partisi vekili olarak yapmamız gereken bu. Hükümetimiz, engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerle onların önündeki tüm engelleri kaldırıyor. Hepimiz her an engelli olabiliriz. Bir ablamızla sohbet ettim, 'Dua ediyorum sizlere' dedi. O dua bu hizmetlere vesile olan bakanından müdürüne, amirinden memuruna kimse muhatabı ona yeter. Topluma bir kişiyi kazandırabilirsek, hayata bağlayabilirsek ne mutlu bize. Bizim yapmamız gereken bu. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bunun farkındayız. Onun için de hiçbir şeyi ötelemeden hiçbir şeyin bir gün sonrasının hesabını yapmadan yaşamaya çalışmalıyız. Hiç kimsenin hesabı olamaz, sadece tek bir yerin hesabı geçiyor o da Allah'ın hesabı. Yaptığımız hesaplar kenarda kalıyor sadece Allah'ın hesabı geçiyor."

AK Parti İl Engelliler Koordinasyonu Başkanı Soner Çoban da AK Parti iktidarından önce engelli vatandaşların sorunlarına yüzeysel olarak bakıldığını, adeta görmezden gelindiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"İktidar tarafından ilk kez çıkarılan 5378 sayılı Engelliler Kanunu ile ağır engelli vatandaşlara bağlanan bakım ücretleri gibi pek çok konuda ciddi destek verilmiştir. Ayrıca Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ve kura çekilişi sayesinde 2002 yılına kadar kamuda çalışan engelli sayısı sadece 7 bin civarındayken AK Parti iktidarıyla bu rakam 46 bine ulaşmıştır. Başta sağlık olmak üzere eğitim, sanat, spor, siyaset, ve tüm kültürel etkinliklerle de engellilerin yaşam kalitesi yükselmiştir."

Etkinliğin sonunda engelli vatandaşların sorunlarını dinleyen Karacan, bunların giderilmesi için çalışma yapacağını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :