Dünya E-Basın Konseyi Çalıştayı Konya’da

Dünya E-Basın Konseyi Çalıştayı Konya’da

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Dünya E-Basın Konseyi Programı Konya’da yapıldı.

Elektronik basın ve sosyal medyanın önemine vurgu yapılan toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, elektronik basının altyapısının hazırlanması, kurumsallaşması, etik kurullarının oluşması ve doğru mecrada ilerlemesini sağlamak gerektiğini söyledi.

e_basin_b_1.jpg

   Konya Büyükşehir Belediyesi, 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti etkinlikleri kapsamında Konya Tanıtma ve Eğitim Vakfı (KOTEV) ile birlikte Dünya E-Basın Konseyi (DEBK) Konya programına ev sahipliği yaptı. Konya’nın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen programda sosyal medyanın önemine vurgu yapıldı.

Konya tanıtım filmi ile başlayan programda ilk olarak DEBK Genel Başkanı Hasan Taşkın konuştu. Taşkın, “Sosyal medyada özgürlüğü sonuna kadar savunuyoruz ama bilinçli özgürlük istiyoruz. Bilinçli özgürlüğün adresi DEBK’dir” dedi. Taşkın, sosyal medya platformunun tek sivil temsilcisi olduklarını dile getirerek, bu alanda dünyaya örnek olduklarını söyledi. Taşkın, 1-4 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen çalıştayın Konya’da yapılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sosyal medyayı ve elektronik basını kullanan herkesin kendisini basın sektöründe bulduğuna değinerek, bu tür faaliyetlerin Türkiye’de altyapısının hazırlaması, kurumsallaşması, etik kurullarının oluşması ve doğru bir mecrada ilerlemesini sağlamak gerektiğine işaret etti. Başkan Akyürek, Dünya E-Basın Konseyi kurucuları ve emek verenleri tebrik ederek, “Her şeyin bir ahlakı olmalıdır. Sosyal medya alanında da bunun mutlaka yerleştirilmesi gerekiyor. Çalıştayın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

e_basin_b_5.jpg

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, “15 Temmuz darbe girişiminde gençlerimiz tüm dillerde Türkiye aleyhinde algılarla savaştılar. Türkiye artık sosyal medyanın ve sosyal medyada kendini anlatabilmenin önemini kavradı. Türkiye merkezli E-Basın Konseyi, dünyaya öncülük açısından önemli. Tebrik ediyorum” diye konuştu.

dunya-e-basin-konrseyii--(22).jpg

Sosyal medyanın önemine değinen Konya Valisi Yakup Canbolat ise şunları söyledi: “Kaçınılmaz olarak gelişen bir e-basın ve sosyal medya var. Ülkemizde kötü amaçlı ve algı amaçlı kullanımı çok fazla. Bu alanda ciddi çalışmalar yapmak gerekiyor. Biz doğru haberi doğru şartlarda yakalamalıyız. Gezi olaylarında da 15 Temmuz’da da birileri sosyal medya üzerinde bir algı yönetti ve sokağı tahrik etti. Ülkeye zarar verdi. Bu alanı devlet ve millet lehine kullanmak gerekiyor.”

e_basin_b_6.jpg

AK Parti Konya Milletvekilleri Muhammet Uğur Kaleli ve Hüsniye Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Konya’dan ve Konya dışından kurul üyeleri ile yazarlar ve gazetecilerin katıldığı programın sonunda Dünya E-Basın Konseyi Genel Başkanı Hasan Taşkın, Vali Yakup Canbolat’a, İl Temsilcisi Sami Gediz de Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e ev sahipliği için teşekkür ederek plaket takdim etti.