Dünya deri sektörü temsilcileri İDF 2014 için Türkiye'de buluşacak

Dünya deri sektörü temsilcileri İDF 2014 için Türkiye'de buluşacak

İSTANBUL (AA) - Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) öncülüğünde gerçekleştirilecek "9. İstanbul Deri Fuarı" (İDF) 2014, 18-20 Kasım tarihlerinde düzenlenecek.Türkiye Deri Vakfı açıklamasına...

İSTANBUL (AA) - Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) öncülüğünde gerçekleştirilecek "9. İstanbul Deri Fuarı" (İDF) 2014, 18-20 Kasım tarihlerinde düzenlenecek.

Türkiye Deri Vakfı açıklamasına göre, dünya deri sektörünün önde gelen temsilcileri 18-20 Kasım tarihlerinde TÜRDEV öncülüğünde İDF 2014'te bir araya gelecek. İstanbul Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde (TÜYAP) gerçekleşecek fuarda 2015 - 2016 trendleri sergilenecek. Organizasyonda defileler, sergiler, panel ve söyleşiler de yer alacak.

Fuara, bu yıl Rusya’nın önde gelen deri perakende zinciri Snow Queen/Snezhnaya Koroleva’nın sahibi Vugar Isaev de konuk olacak. Rusya’da 150’den fazla mağazası bulunan Snowqueen’in sahibi Isaev, Fuar’ın Luxury, Retail and Leather Worldwide başlıklı Workshop’unda Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton ve Demsa Grup Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan ile lüks, perakende ve deri konuları hakkında konuşacak. TÜRDEV’in özel davetlisi olarak Louis Vuitton, Hermes gibi dünya devlerinin çatı kuruluşu Fransız Saraciye Federasyonu, 10 kişilik heyetle Türkiye'ye gelecek.

 Fransız Saraciye Federasyonu, Türkiye’deki firmaların tabakhanelerini gezip, iş birliğine odaklanacak. 220 Fransız saraciyeciyi bünyesinde barındıran federasyon, deri üretimini yerinde görmek ve şirketlerle tanışmak için Türkiye'ye keşif turuna çıkacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜRDEV Başkanı Ruken Mızraklı, Çin'den ABD'ye kadar onlarca ülkenin deri konusundaki önemli isimlerini ağırlayacaklarını belirtti. geçen yıl 67 ülkeden 14 bin 489 sektör profesyonelini ağırladıklarını ifade eden Mızraklı, bu yıl da toplam 300’ün üzerinde firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla 67 ülkeden toplam 15 bin profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yapmayı hedeflediklerini vurguladı.

Mızraklı, Türk deri sektörünün 400 bin kişiyi istihdam ettiğini, sektör olarak özel faturalı ihracat ve turistik amaçla Türkiye'yi ziyaret edenlerin yaptığı satın almalarla 4,5 milyar doların üzerinde ihracat hacmini temsil ettiklerini dile getirdi. Çin’in satın alma gücünün artmasıyla Türkiye için son derece önemli bir hedef pazar haline geldiğini kaydeden Mızraklı, başta Çin ve Japonya olmak üzere Uzakdoğu’da pazar payını arttırmak istediklerine dikkati çekti.

Mızraklı, özellikle bu pazarlarda sektörün moda-marka algısının altını çizen çalışmalar yaptıklarına işaret etti. Global deri sektöründe pazar payını arttırmak, 2023 deri ve deri mamulleri ihracat hedefi olan 10 milyar dolara ulaşmak için çalışmaların sürdürdüklerini belirten Mızraklı, 2013 yılında sektör ihracatının yüzde 13,5 arttığının altını çizdi.

Mızraklı, bu yıl Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizin piyasaları etkilediğini, yılsonunda ise ihracatın artacağını öngördüklerini de ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı