Dünya çocukları İstanbul'da buz pistinde buluşuyor

Dünya çocukları İstanbul'da buz pistinde buluşuyor

- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen İstanbul Buz Hokeyi Turnuvası yarın başlayacak


İSTANBUL (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 7 ülkeden 10 yaş altı çocukların katılımıyla İstanbul Buz Hokeyi Turnuvası yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunun iş birliğinde gerçekleştirilecek organizasyon, Silivrikapı Buz Pisti'nde düzenlenecek.

Rusya, Ukrayna, Hırvatistan, Sırbistan, Belarus ve Bosna Hersek'ten 15 takımın katılacağı organizasyonda Türkiye'den ise 11 takım mücadele edecek.

Turnuvada maçlar yarın başlayacak ve 22 Nisan Pazartesi günü sona erecek. 23 Nisan'da ise farklı kültürlerden gelen çocukların bir araya gelip, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamaları sağlanacak.


- Tanıtım yemeği düzenlendi


Organizasyonun tanıtım yemeği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Yemekte konuşan Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Halit Albayrak, "Şu anda çok heyecanlıyım. Türkiye buz hokeyi tarihinin farklı bir gününü yaşıyorum. 10 yaşın altında birçok sporcumuzu görüyorum. Bu gençler bizim geleceğimiz. Bu turnuvaya katılan sporcular, ileride milli takımımızı şekillendirecek. Bugün dar bir kadro ile milli takımımızı şekillendiriyoruz. İnşallah ileride daha fazla sporcudan seçim yaparak, çok daha iyi bir milli takım oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Genel Sekreteri Hakan Şahin ise, "Üçüncü kez düzenlenecek İstanbul Buz Hokeyi Turnuvası, geleneksel olma yolunda ilerliyor. Organizasyona 26 takımda yaklaşık 250 sporcu kardeşimiz katılım sağlayacak. Çocuklarımıza ve değerli ailelerine 'hoş geldiniz' diyorum. Fair play çerçevesinde güzel bir turnuva olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Buz Hokeyi Şube Sorumlusu Hüseyin Sevim de 23 Nisan'ı kutlama onurunu ve gururunu yaşadıklarını aktararak, organizasyona katılan takımlara başarı dileklerinde bulundu.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :