"Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü"

"Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü"

Suriyeli 200 çocuk Boğaz turu yaptı

İSTANBUL (AA) - "12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü" kapsamında 200 Suriyeli çocuk Boğaz turuna çıktı.

Kızılay Sultanbeyli Toplum Merkezi, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Vakfı işbirliği ile çocuk işçiliği hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinlik hakkında AA muhabirine bilgi veren Kızılay Sultanbeyli Toplum Merkezi Koruma Programı Sorumlusu Arif Muştu, "Türk Kızılayı Sultanbeyli Toplum Merkezi ve Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Vakfı işbirliği ile, bugün bir farkındalık etkinliği düzenlemek istedik. Çocukların temel haklarına ulaşmasını destekliyor, onların bu yaşlarında ait oldukları yerlerin iş yerleri değil, okullar olduğunu savunuyoruz." diye konuştu.

Muştu, proje kapsamında İstanbul genelinde 700 Suriyeli sığınmacı çocuğun aileleriyle görüşmeler gerçekleştirilerek, çocukların çalışma ortamından alınarak okula kaydettirilmelerinin sağlandığını söyledi.

Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Duman ise İstanbul'da 4 ilçede uzmanlar aracılığıyla sığınmacı ailelere psikolojik ve hukuki destek verdiklerini dile getirdi.

Etkinlik kapsamında, teknenin iki yanına “Yarınımız için, çocuklar işe değil okula” ve “İş arkadaşı değil okul arkadaşı istiyoruz” yazılı pankartlar asıldı.

2 saatlik gezide çocuklar İstanbul Boğazı'nın güzelliklerini seyrederken, etkinlik, Resul Aydemir konseriyle son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :