Dünya Çocuk Hakları Günü

Dünya Çocuk Hakları Günü

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı.

Açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, dünyada çocuk haklarına verilen önemin büyük olduğunu söyledi.

Çocukların her toplumun gelecekleri olarak görüldüğünü belirten Aydın, "Sosyal, ekonomik ve kültürel her türlü imkandan faydalanması gereken çocuklar her milletin güvencesidir. Çocuklarını ihmal eden ülkeler tükenmeye ve özlerini kaybetmeye mahkumdurlar. Onlara verilen onlarca hakkı milli kültürümüzde görmekteyiz. Çocuklarımızın çocuk hakları sözleşmesinde yer alan tüm hakları elde ettiği bir dünya temenni ediyorum" dedi.

Çok sayıda çocuğun katıldığı programda çocuk haklarının anlatıldığı slayt gösterisi de sunuldu.

Etkinliğe Eskişehir Vali Yardımcısı Hamdi Bilge Aktaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve çok sayıda davetli katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı