Dünya Beyin Günü

Dünya Beyin Günü

Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Öztürk:- "Nörologların beyin sağlığının savunucularıdır, dolayısıyla nörolojik hastalıklarla mücadelede yeni yaklaşımların geliştirilmesinde öncü rol üstlenmeleri gerekmektedir."

Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, "Nörologların beyin sağlığının savunucularıdır, dolayısıyla nörolojik hastalıklarla mücadelede yeni yaklaşımların geliştirilmesinde öncü rol üstlenmeleri gerekmektedir." dedi.

Öztürk, 22 Temmuz Dünya Beyin Günü ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, nörolojik hastalıklar tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de en yaygın hastalık grubunu oluşturduğunu belirtti.

Dünyada nörolojik hastalıklar ve beyin sağlığına dikkat çekmek üzere 22 Temmuz'un "Dünya Beyin Günü" olarak kabul edildiğini hatırlatan Öztürk, Dünya Nöroloji Federasyonunca alınan kararla bu yıl ki günün "Beyin sağlığı ve yaşlanan nüfus-yaşlanan beyin" konusuna adandığını bildirdi.

Öztürk, nöroloji alanında çalışanların taleplerinin olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İlaçların keşfedilmesi ve geliştirilmesiyle klinik çalışmalara ayrılan bütçelerin, etik ve düzenleyici çerçevelerin ve standart yöntemlerin oluşturulabilmesine olanak sağlayacak şekilde artırılmasıyla klinik çalışmalara kolaylık sağlanabilmesi ve ilerlemelerde ivme kazanılmasıdır. Sağlık alanında öncelikler dikkate alınarak politika ve finansman öncelikleri değişmelidir. Beyin sağlığı en üst düzeydeki sağlık öncelikleri arasında yer almalıdır. Nörologlar beyin sağlığının savunucularıdır. Dolayısıyla nörolojik hastalıklarla mücadelede yeni yaklaşımların geliştirilmesinde öncü rol üstlenmeleri gerekmektedir."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :