Dünya Beyaz Baston Günü

Dünya Beyaz Baston Günü

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar ve meclis üyeleri meclis toplantısına gözleri kapalı şekilde beyaz bastonla katıldı

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Belediyesi, "Dünya Beyaz Baston Günü" dolayısıyla mecliste farklı bir etkinlik gerçekleştirdi. Engelli vatandaşların da davetli olduğu toplantıya, Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve meclis üyeleri gözleri kapalı bir şekilde, ellerinde beyaz bastonla katıldı.

Hazinedar, toplantının yapıldığı salona, gözünde siyah bant ve elinde beyaz bastonla girdi. Toplantıya katılan meclis üyeleri Dünya Beyaz Baston Günü'ne dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla, gözlerine siyah bant takarak 3 dakika bu şekilde bekledi. Toplantı gündemi, Braille alfabesiyle de hazırlanarak katılımcılara dağıtıldı.

Murat Hazinedar, toplantıda yaptığı konuşmada, etkinlikle farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirterek, istatistiklere göre Türkiye'nin yüzde 12'sinin engelli olduğunu söyledi.

Belediyenin engellilere yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren Hazinedar, engellilerin sorunlarına temas etmenin önemli bir sorumluluk olduğunun altını çizdi. Hazinedar, "Burada en önemli konu olarak hiç şüphesiz eğitimi öne aldık. Bu eğitimi masa başında anlatmaktansa Türkiye'de bir ilke imza attık. Her belediye çalışma arkadaşım iki gün herhangi bir engelli ile geçirmek durumunda. Onunla sinemaya gidip gezmek zorunda. Bunun için belirli parametreler belirledik. En az iki günde dört öğün onunla yemek yemek durumunda." şeklinde konuştu.

Hazinedar, Beşiktaş'ta 23 mahalle ve 250 sokağı da engelsiz hale getirdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Gördüm ki Türkiye'de şehirlerin, sokakların fiziki yapılanmalarında en az dikkat edilmiş konu engelli kardeşlerimizdir. Engelliler için Beşiktaş'taki engelleri ortadan kaldırırken kendi belediye binamızı da hiç şüphesiz engelsiz hale getirdik. Bununla ilgili tüm yasal ve fiili ve fiziki düzenlemeleri de gerçekleştirdik. Engellilerin girişten itibaren rahatça erişebileceği bir belediye sağladık."

Konuşmaların ardından meclis salonunda bulunan engelli vatandaşlara masalara bırakılan beyaz bastonlar takdim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :