Dünya Basın Özgürlüğü Günü

Dünya Basın Özgürlüğü Günü

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Karaca: - "Basını hür olmayan bir ülkede toplum da özgür olamaz"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, basını hür olmayan bir ülkede toplumun da özgür olamayacağını belirtti.

Karaca, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletlerin, 1993 yılında özgür ve bağımsız bir basın için 3 Mayıs'ı Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kabul ettiğini hatırlattı.

Basının evrensel kriterlerde bir özgürlüğe pek çok ülkede ulaşamadığını kaydeden Karaca, şu değerlendirmede bulundu:

"Birçok ülkede basın özgürlüğünü kısıtlayan engellemeler, bağımsız gazetecilik çalışmalarının yapılmasını olanaksızlaştıran kısıtlamalar devam etmektedir. Türkiye basın özgürlüğü sıralamasında iç açıcı olmayan ülkeler kategorisinden bir türlü kurtulamıyor. Dünyada basın özgürlüğü sıralamasını araştıran Freedom House'un son raporunda 'basını özgür olmayan ülkeler' seviyesine inen ülkemizde mevcut tablo maalesef ortada. Basını hür olmayan bir ülkede toplum da özgür olamaz."

Basın özgürlüğünün derecesinin bir ülkenin dünyadaki saygınlığı ve itibarıyla da doğru orantılı olduğunu belirten Karaca, "TGF, ülkemizde bağımsız medya ve basın özgürlüğü mücadelesini aynı kararlılıkla sürdürecektir." ifadesine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :