Dünya Artrit Günü

Dünya Artrit Günü

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri'nde artrit hastalığı hakkında farkındalık yaratmak amacıyla "12 Ekim Dünya Artrit...

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri'nde artrit hastalığı hakkında farkındalık yaratmak amacıyla "12 Ekim Dünya Artrit Günü" etkinliği düzenlendi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinlik Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Etkinlikte romatoloji ve fizik tedavi uzmanları, artrit hastalığı ve tedavi yöntemleri konusunda hastaları bilgilendirdiği belirtildi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları kayetti:

"Bugün Dünya Artrit Günü olması nedeniyle hem artrit ile bilgilerimizi tazelemek, hem de hastalarımızı bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak için bir araya geldik. Romatizmal hastalıklar insan hayatını önemli derecede etkileyen hastalıklardır. Maalesef bu hastalığı olan insanlar genellikle geç tedaviye başlıyorlar. Bizim buradaki anahtar kelimemiz erken tanı. Romatizmal hastalıklar ile ilgili herhangi bir şikayetiniz olduğu zaman, çocuk veya erişkin olsun, ihmal etmememiz ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurmamız lazım. Avrupa Birliği ülkelerinde 120 milyondan fazla insan bu hastalıktan etkilenmektedir. Bu hastalık hayat kalitesi ve süresini azaltan bir hastalıktır."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :