Dünya Ağız Sağlığı Günü

Dünya Ağız Sağlığı Günü

Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Cebeci:- "Biz diş hekimleri, insanları mutlu etmek için bu önemli günde kutlamalar yaparak tüm insan eylemlerinin nihai hedefi olan mutluluk ile sağlığın bütünlüğüne vurgu yapıyoruz"

ANKARA (AA) - Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Ali Rıza İlker Cebeci, "Biz diş hekimleri, insanları mutlu etmek için bu önemli günde kutlamalar yaparak tüm insan eylemlerinin nihai hedefi olan mutluluk ile sağlığın bütünlüğüne vurgu yapıyoruz." dedi.

Cebeci, birliğin bir otelde düzenlediği "3. Ağız-Diş Sağlığı Parlamentosu"nda yaptığı konuşmada, 20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü dolayısıyla kamuoyunda farkındalık oluşturma adına sağlık çalışanlarının desteğinin kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Dünya Dişhekimleri Birliğinin (FDI) bu yılki temasının "Ağız Sağlığını Önemse-Hayat Boyu Gülümse" olduğunu hatırlatan Cebeci, ağız diş sağlığının sağlanmasının, sosyal iyilik halinin bütünlüğüne ve sürekliliğine katkı yaptığını vurguladı.

- "Sağlık olmadan mutluluk olmuyor"

Birleşmiş Milletler'in, insanların mutluluğu hatırlamaları ve kutlamaları için 20 Mart'ı "Dünya Mutluluk Günü" ilan ettiğini anımsatan Cebeci, şunları söyledi:

"Zor süreçler yaşadığımız anlarda bile mutluluğu hatırlamak ve insanları mutlu etmek önemli. Biz diş hekimleri, insanları mutlu etmek için bu önemli günde kutlamalar yaparak tüm insan eylemlerinin nihai hedefi olan mutluluk ile sağlığın bütünlüğüne vurgu yapıyoruz. Sağlık olmadan mutluluk da olmuyor."

- "Diş hekimlerini yanımızda gördük"

Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Sezai Berber de bilimsel çalışmalarda etik kurallara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu konulardaki mücadelemizde diş hekimlerini hep yanımızda gördük. Parlamentonun başarılı geçmesini diliyor, bundan sonraki çalışmalarımızda da hep beraber olacağımız." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :