Duha Türkleri'ne verilen geyikler yavruladı

Duha Türkleri'ne verilen geyikler yavruladı

TİKA'nın damızlık geyik temini projesi kapsamında, Moğolistan'da yaşayan Duha Türkleri'ne verdiği Ren geyiklerinin sayıları hızla artıyor

ULAN BATOR (AA) – Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Moğolistan'ın en küçük etnik gruplarından Duha Türklerine verdiği Ren geyikleri, bulundukları bölgeye alıştı ve yavruladı.

TİKA, başkent Ulan Bator'dan bin 200 kilometre uzaklıktaki Hövsgöl Vilayeti'nin Tsagaannuur İlçesinde yaşayan ve ülkedeki en küçük etnik gruplardan olan Duha Türkleri'ne, yaşam seviyelerini yükseltmek amacıyla 2014 yılında, Rusya'nın Tuva Özerk Cumhuriyeti'nden 20 Ren geyiği temin etmişti.
Bulundukları bölgenin şartlarına alışan Ren geyikleri yavrulamaya başladı. 20 geyikten 14'ü yavruladı. Geçimini bu hayvanlardan sağlayan Duha Türkü aileler, geyiklerin yavrulamasının sevincini yaşıyor.

Hövsgöl Vilayeti Tsagaannuur İlçesi Tayga Bölgesi'nde 600 civarında Duha Türkü yaşıyor. TİKA Ulan Bator Program Koordinatörlüğü, buradaki Türklere destek amacıyla çeşitli projeler geliştiriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :