Düğünde "maganda kurşunuyla" vurulan çocuk öldü

Düğünde "maganda kurşunuyla" vurulan çocuk öldü

Afyonkarahisar'da bir düğünde açılan ateş sonucu 13 yaşındaki Yusuf Baylan hayatını kaybetti, 2'si çocuk, 3 kişi yaralandı- Baylan'ın babası İsmail Baylan:-"Tek çocuğumdu. Düğünlerde silahların işi ne? Bu konuda gerekli denetimlerin ve yaptırımların uygul

-Afyonkarahisar'da bir düğünde açılan ateş sonucu 13 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, 2'si çocuk 3 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Nuribey beldesinde önceki gün bir düğünde, havaya açılan ateş sonucu Yusuf Baylan (13), Ekrem Evkin (13), Harun Güleç (13) ve Halil Kaya (24) çeşitli yerlerinden yaralandı. 

Afyon Kocatepe Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Yusuf Baylan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Tedavileri süren diğer yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

-"Sanki savaş alanı gibiydi"

Yusuf Baylan'ın babası İsmail Baylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, düğün töreni sırasında çocukların oyun oynadıklarını söyledi.

Törende birden çok sayıda tabanca ve tüfekle havaya ateş açıldığını belirten baba Baylan, "Her çeşit silah vardı. Ortalığı kavuruyorlardı. Sanki savaş alanı, sanki şimşek çakar gibiydi. 4 kişiyi anında vurdular" dedi. 

Baylan, oğlunun bir anda kanlar içinde gördüğünü ifade ederek, "Kucağıma aldım taksiye bindirdim. Salar köyünde ambulans karşıladı ve burada araca bindirdik. O ana kadar oğlum nefes alıyordu" diye konuştu.

-"Tek çocuğumdu"

Düğünlerde silahların kullanılmasının yasaklanmasını isteyen Baylan, "Tek çocuğumdu. Düğünlerde silahların işi ne? Bu konuda gerekli denetimlerin ve yaptırımların uygulanmasını istiyoruz. Bizim canımız yandı başkalarınınki yanmasın" ifadelerini kullandı.

Babaanne Huriye Baylan ise olayın takipçisi olacağını ve torurunun ölümünün hesabını sonuna kadar sorulacağını ifade ederek, düğün törenlerinde silahların bir an önce susturulması gerektiğini kaydetti.

Jandarma ekipleri, olaya ilişkin 15 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden İsmail D,  çıkarıldığı mahekemece tutuklandı. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı